Read Time:3 Minute, 0 Second

Althans, na flink de schouders eronder gezet te hebben. Voor niets gaat immers de zon op en de zorg voor jouw planten en bloemen komt op de eerste plaats.

Maar verder? Op wat voor manier ga jij ervoor zorgen dat jouw tuin een plek is waar je gewoonweg niet uit weg te slaan bent? Dat er een weelde aan flora te bekijken is, is niet voldoende om iets onvergetelijks van jouw erf te maken. Een tuin om trots op te zijn en net zo lang in te vertoeven als jij maar wilt. Uiteraard hangen de manieren waarop jij je tuin aanpast volledig af van de grootte van jouw tuin, je specifieke gevoel voor stijl en wat er allemaal groeit. Kortom, jouw groenvoorziening en de manier waarop je die inricht is uniek. En wordt nog veel bijzonderder wanneer je er echt even voor gaat zitten!

Wilde plannen  maken? Helemaal goed! Maar houd je ook een beetje in, hè? Doe alles zorgvuldig en niks uit de losse pols. Maak een plan. En neem in je renovatie alleen de klussen op die je kunt betalen, waar je de tijd voor hebt en die voorrang verdienen. Andere delen van je metamorfose project kunnen ook tot later worden uitgesteld, is dan de regel. Keulen en Aken zijn niet in één dag gebouwd. Datzelfde geldt natuurlijk voor jouw tuin – nee, die is niet zo groot als die twee steden bij elkaar, maar toch. Je snapt wel wat we bedoelen.

Er zijn talloze aanpassingen te noemen die zowel een functie als een grote esthetische waarde hebben. Hieronder hebben we er ter inspiratie drie voor je verzameld. Wellicht komt minstens eentje ervan wel in jouw tuin te staan. Misschien wel twee of alledrie!

Terras

De plaats waar jij met familie en/of vrienden van het mooie weer en de avondlucht geniet is ontzettend belangrijk om in één keer goed te hebben. Twee keer mag ook, maar dat kost je ontzettend veel extra tijd én geld. Daar heb je uiteraard geen zin in. Dus. Eerst kies je de ondergrond uit. Die kan van hout of steen zijn en worden vormgegeven zoals jij maar wilt. Grenst je tuin direct aan je terras, misschien zelfs van meerdere kanten? Dan wil je wellicht wat mooie borders aanleggen, met zo’n mooie opstaande rand. Die kun je zelfs optrekken tot een klein muurtje door palissaden te gebruiken! Nu nog mooie planten en bloemen erin verwerken om tot een aantrekkelijk geheel te komen en je bent al een heel eind.

Omheining

schutting

Voldoende aandacht moet ook worden besteed aan je omheining. Zeker wanneer je erf aan de straat of direct aan de grond van de buren grenst. Je wilt toch wel een beetje privacy terwijl je ligt te zonnen of het gezellig hebt met anderen? Nou dan! Zet een aantrekkelijke omheining neer, bijvoorbeeld een haag of een houten schutting. Dit kan natuurlijk ook een hekwerk zijn van welk ander materiaal dan ook. Glas, metaal, kunststof, zolang het maar doet wat het moet doen en praktisch is in zowel gebruik als onderhoud.

Overkapping

Voor de ultieme zomertemperaturen ga je uiteraard naar het zuiden van de wereldkaart. In Nederland volgen zonnige dagen en regenbuien elkaar in afwisselend tempo op. Voor beide gevallen doe je er verstandig aan om een overkapping te plaatsen. Die beschermt je tegen neerslag én te fel zonlicht. Tenminste, wanneer je de bovenkant mooi afgedekt houdt. Zo heb je de perfecte plek om te zitten, ongeacht de (verwachte) weersomstandigheden! Niemand vertelt jou nog of je al dan niet buiten kunt zitten. Die beslissing is vanaf nu alleen nog maar van de temperatuur afhankelijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
jacuzzi kopen Previous post Ultiem genieten van een eigen jacuzzi
Next post Welkom: jouw huis, het ideale visitekaartje