Read Time:2 Minute, 51 Second

Als je je CO2-uitstoot wilt verminderen en de energierekening laag wilt houden, zijn er een aantal eenvoudige maar effectieve manieren om jouw huis te isoleren, die warmteverlies aanzienlijk kunnen verminderen en tegelijkertijd de stookkosten kunnen verlagen. Natuurlijk kunnen kleine reparaties in en om het huis tot aanzienlijke besparingen op de energierekening leiden, maar in deze blog kijken we naar 2 grotere aanpassingen, het vervangen van je ramen, met bijvoorbeeld HR++ glas, en een beter geïsoleerde vloer. De onderstaande suggesties helpen je om een ​​constante temperatuur in huis te behouden.

Het isoleren van de vloer op de begane grond is een geweldige manier om een woning beter te isoleren. Over het algemeen hoef je alleen de begane grond te isoleren. Als je je op een bovenverdieping bevindt, hoef je het vloeroppervlak meestal niet te isoleren. Je moet echter overwegen om vloeren te isoleren die zich boven onverwarmde ruimtes, zoals kelders bevinden, omdat je daardoor veel warmte zou kunnen verliezen.

Welk type vloer heb je?

Veel woningen, vooral nieuwere, hebben een begane grond van massief beton. Dit kan worden geïsoleerd wanneer het moet worden vervangen, of er kan een stijve isolatie bovenop worden gelegd.

Oudere huizen hebben meestal zwevende houten vloeren. Als je aan de buitenmuur(en) van je huis ventilatieroosters hebt die onder het vloerniveau liggen, heb je waarschijnlijk een zwevende houten vloer. Blokkeer geen ventilatieroosters in de muren. Ze zijn nodig om de ruimte onder je vloer te ventileren en te voorkomen dat je vloerplanken gaan rotten.

Probeer onder de vloer te kijken

Als je een kelder, of garage, onder je huis hebt waar je veilig in kunt, kijk daar dan eens om te zien wat voor soort vloer je hebt. Als de vloer een zwevende houten vloer is, zul je houten balken en de onderkant van de vloerdelen kunnen zien. Als je geen toegang hebt tot de ruimte onder je huis, moet je een hoek van het tapijt en de ondervloer optillen om te kijken.

Houten vloeren kunnen worden geïsoleerd door de vloerplanken op te tillen en isolatie te leggen, ondersteund door netten tussen de balken. Isolatie onder de vloerplanken op de begane grond kan je veel geld per jaar besparen, zeker als je in een vrijstaand huis woont. Als alternatief is een recente innovatie een robot die sproeischuim isolatie aanbrengt op de onderkant van de vloerplanken, waardoor het niet nodig is om ze helemaal op te tillen.

Ramen en deuren verbeteren voor een goede isolatie

Dan misschien de belangrijkste optie om je huis energie efficiënter te maken: door deuren en ramen energiezuiniger te maken, verlaag je je energierekening en verklein je je ecologische voetafdruk. Vooral het glas vervangen heeft veel voordelen, omdat daar de afgelopen jaren veel nieuwe ontwikkelingen in zijn geweest.

Wat is energiezuinige beglazing?

Energiezuinige beglazing omvat zowel dubbele als driedubbele beglazing. Dit zijn ramen met twee of meer glasplaten in een gesloten geheel. Je kunt de energie-efficiëntie van de woning ook verbeteren door voorzetbeglazing te plaatsen of zelfs door zware gordijnen te gebruiken. Het hebben van energiezuinige ramen kan helpen om de energierekening te verminderen.

Voordelen van energiezuinige ramen zijn:

 – Een comfortabeler huis

– Energiezuinige beglazing vermindert warmteverlies door ramen en betekent minder tocht en koude plekken.

Goed isolerende ramen houden niet alleen de warmte binnen, maar deze ramen isoleren het huis ook beter tegen geluid van buitenaf. Ook vermindert energiezuinige beglazing de vorming van condens aan de binnenkant van de ramen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
badkamer accessoires Previous post Leuke accessoires om je badkamer nét dat beetje extra te geven
Next post De voordelen van verhuizen naar een kindvriendelijke buurt