Read Time:2 Minute, 19 Second

De badkamer is een ruimte in je huis waarin je dagelijks verblijft. Soms is dat een paar minuten, om je te wassen of op te frissen of om alleen even je tanden te poetsen. Maar dagelijks ben je er ook toch minimaal tien minuten, een half uur of zelfs langer. Die tijd gebruik je om te douchen, je lijf te verzorgen of om uitgebreid in bad te gaan. Wat ons betreft alle reden om ook je badkamer gezellig in te richten. Want functionaliteit is natuurlijk het belangrijkste, maar jouw ‘natte ruimte’ mag zeker ook sfeer hebben.

Planten of een mooie vaas

Er zijn genoeg planten die het goed doen in de badkamer. Als je op zoek gaat, let daar dan dus zeker op. En anders kan het winkelpersoneel je vast goed adviseren. Kies dus een plant die goed tegen vocht kan en, als er weinig zonlicht binnenkomt, weinig direct daglicht nodig heeft. Kies vooral ook een plant die goed past bij de grootte van jouw badkamer. Dus geen joekel van een plant in een kleine badkamer, maar ook geen ieniemienie plantje in een grote natte ruimte. Tenzij je er een serie kleinere planten neerzet natuurlijk.

badkamer vaas

Ben je niet zo’n plantenliefhebber? Kies dan voor een mooie vaas die past bij de rest van het badkamer interieur. Een vaas kan een prachtige blikvanger zijn in de ruimte met jouw douchecabine en/of ligbad. Eventueel zet of hang je er één plant in, en dat kan ook een kunstplant zijn.

Geen koude voeten

Voor en na het douchen of badderen wil je uiteraard geen koude voeten krijgen. Een handdoek op de grond staat echter wat slordig. Zoek een mooie badmat uit, die ook weer past bij de grootte van de badruimte. Heb je er het budget voor: koop dan twee badmatten in verschillende dessins. Als de ene in de was gaat, kan de andere shinen op de vloer. Over blikvangers gesproken. Het is overigens een goed idee om een badmat met een antislipprofiel te nemen. Dat voorkomt hele vervelende uitglijders.

Functionele en mooie accessoires

Veel mensen denken er niet eens over na, maar je kan ook leuke of mooie zeepdispensers, zeepbakjes et cetera kopen. Vervang dat doorsnee spul van de bouwmarkt voor iets chiquers. Het kost een paar euro, maar gaat uiteraard heel lang mee. En kijk dan ook eens naar de toiletborstel en de toiletrolhouder. Als je alles tegelijk vervangt, heeft jouw badkamer direct een andere uitstraling.

Een flinke spiegel

Waarschijnlijk heeft jouw badkamer een spiegel. Is dat niet zo of hangt er alleen een klein exemplaar: kijk dan eens voor een grotere spiegel. Dat is niet alleen een stuk handiger, zeker als je met meer mensen bent. Het spiegel effect geeft je ook nog eens het idee dat jouw badkamer een stuk groter is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
slimme investeringen Previous post 3 x slimme investeringen in je huis die zich zeker terugbetalen
oplossingen om warmteverlies in huis te verminderen Next post Twee oplossingen om warmteverlies in huis te verminderen