Read Time:3 Minute, 16 Second

Rocketstove! een maximum aan warmte met een minimum aan verbruik

Ken je de Rocketstove al? De kans is klein dat je er al ooit van gehoord hebt, laat staan dat je er ooit al een een gezien hebt. Een Rocket Stove kopen is dan ook niet mogelijk in de alledaagse sanitair – of verwarmingscentrale. Rocketstoves worden enkel gemaakt door ervaren personen welke al geruime tijd in het vak zitten. Rocketstoves zijn vrij uniek, waardoor er in Nederland maar een gering aantal professionele Rocket Stove bouwers zijn.

rocket stove kopen

Rocket Stoves kan je vinden in alle formaten en vormen. Ze kunnen perfect geïntegreerd worden in je huidige woning zonder dat je deze hoeft aan te passen. En het mooie is dat een Rocket Stove Mass Heater helemaal niet duur is, maar toch super efficiënt is. Een Rocket Stove verwarmt je huis met maar liefst een tiende van het hout dat een gewone houtkachel zou verbruiken. Rocket Stoves zijn ook nog eens natuurvriendelijk en extreem schoon. Uit de schouw van deze groene kachel komt dan ook alleen maar waterdamp en co2.

Een Rocket Stove kan je het beste vergelijken met de meer bekendere tegelkachel waarbij een zo groot mogelijk oppervlak verwarmd wordt met een zo klein mogelijk vuur. Hierdoor krijg je een maximum aan warmte met een minimum aan verbruik. Allemaal heel leuk zie ik je denken, maar waar kan ik dan terecht om een Rocket Stove aan te schaffen?

rocket stove interieur

Een Rocket Stove kopen? Ontwerp zelf een uniek design en laat ze bouwen!

Een Rocket Stove kan je zoals eerder gezegd niet zomaar in de winkel kopen. Ze worden enkel gebouwd in samenwerking met de klant. Bij vatvlam.nl kan je contact opnemen met een specialist, deze komt dan langs bij je thuis om te zien hoe een Rocketstove in jouw interieur kan worden verwerkt. Je zal zien dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn en ze deze Rocket Stove helemaal kunnen bouwen naar jouw behoeften. Je bent er trouwens zeker van dat jouw Rocketstove honderd procent uniek is. Omdat ze volledig met de hand op maat gemaakt worden, ben je verzekerd van een unieke toevoeging aan je interieur.

Het vervaardigen van een Rocket Stove is helemaal niet zo duur. De materialen die hiervoor gebruikt worden zijn grotendeels minder dure materialen zoals leem, buizen en vuurvaste steen. Al het andere werk is een handigheid van de bouwer die ervoor zorgt dat jij van een aangename huiselijke warmte kan genieten terwijl je knus in de sofa wegzakt.

rocket stove

Een Rocket Stove kopen, is kiezen voor een natuurlijke groene vorm van verwarming. Je kiest voor originaliteit in huis door de unieke landelijke uitstraling van een Rocket Stove. Zo kan je zelf je eigen Stove ontwerpen zoals jij het graag zou zien. Samen met de bouwer worden dan de plannen bekeken die je gemaakt hebt. Vervolgens kun je samen bespreken hoe deze plannen in jouw leefomgeving kunnen worden geintegreerd.

Mocht je over de mogelijkheid en ruimte bechikken, tracht dan zeker om een Rocket Stove te ontwerpen (of laten ontwerpen) waarin een ligbank verwerkt zit. Op deze verwarmde bank kan je dan heerlijk zitten of liggen terwijl je lekker wegdoezelt met een zeer aangename warmte. Zou je graag wat inspiratie opdoen? Neem dan zeker eens een kijkje in het fotoalbum op de site van Vat & Vlam. Daar vind je een collectie terug van reeds eerder ontworpen Rocketstoves, met of zonder ligbank.

rocketstoves

Wil jij milieubewuster en goedkoper gaan verwarmen? Overweeg dan zeker eens om een originele Rocketstove te laten plaatsen. Een zelf ontworpen design met een gezellige huiselijke warmte.

Workshop “Theorie achter de Rocket Mass Heater”

Mocht je zelf creatief zijn en graag milieubewuster en goedkoper gaan verwarmen, dan zou je er ook voor kunnen kiezen een workshop over Rocket Stoves te volgen. In een workshop leer je de theorie achter de rocketstove en krijg je handige informatie omtrent maten, materialen en te gebruiken gereedschap. Meer informatie voor een workshop vind je op vatvlam.nl

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een groene keuken
Next post Traplopers: hip of oubollig?