Read Time:2 Minute, 12 Second

We kennen ze allemaal wel, de problemen in huis waar je tótaal niet op zit te wachten. Vaak zijn het nét die dingen waar je zelf niet de spullen of kennis van hebt om het snel en adequaat op te lossen. Toch is het wel belangrijk dat er snel een oplossing wordt bedacht, voordat de schade nog groter wordt. Hier de top 3 meest vervelende problemen in huis ínclusief de oplossing. 

Verstopping

Of het nu het toilet of de gootsteen is; een verstopping is áltijd vervelend en irritant. Sta je net lekker te douchen, kom je erachter dat het water niet verder loopt en je tot je enkels in het water blijft staan. De eerste stap is vaak zelf met een plopper aan de slag gaan, maar vaak biedt dit geen duurzame oplossing. Een douche ontstoppen is in veel gevallen een specialistisch werkje. Net als een wasbak ontstoppen. Wacht dan ook niet te lang maar onderneem direct actie, alleen dan kun jij snel weer van goed lopende wasbakken en toiletten genieten. Want de situatie dat alles weer terug omhoogkomt? Dat is wellicht nóg erger!

Gebroken sleutel/slot kapot

Je hebt een lange werkdag erop zitten en je kunt lekker naar huis. De sleutel zit al in het slot en dan… de deur gaat niet open. Wat de oorzaak ook is, -of er nu een slot kapot is door een inbreker, of dat de roest zijn werk heeft gedaan, of gewoon omdat je sleutel gebroken is- het is bloedirritant. Dit is namelijk ook zo’n gebrek wat altijd op het moment komt dat je er totaal niet op zit te wachten. Er zit helaas maar één ding op en dat is de slotenmaker bellen. Deze gaat waarschijnlijk veel geld kosten, maar goede sloten zijn wel belangrijk. Alles voor de veiligheid. 

Ongenodigde gasten

We twijfelen tussen nummer drie en twee, maar deze heb je in diverse vormen. De light variant bestaat uit mieren in een keukenkastje die je met de nodige huis/tuin/keuken tips nog wel zelf weg krijgt. De heftige variant daarentegen is die van luizen in je bed of houtrot door middel van rupsen in je kozijnen. Dit zijn dingen waar je een professional voor moet invliegen en waar je acuut jeuk van krijgt. Wacht hier nooit te lang mee en bel direct een professional. Alleen dan weet je zeker dat de laatste ongenodigde gast ook verwijderd is!

Kortom, een eigen huis is heerlijk, maar brengt ook problemen met zich mee. Houd hier vooraf rekening mee en heb een aantal mensen onder de snelknop bij complicaties. Dit kan veel stress voorkomen in de toekomst. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wabi sabi woontrend Previous post Wat is een Wabi Sabi interieur?
wandbekleding Next post Nieuwe kleur op de muur? Dit zijn de trends!