Read Time:3 Minute, 34 Second

De hal of gang zet als entree van je woning de toon voor de rest van het interieur. Toch komt deze ruimte vaak pas als laatste aan bod wanneer het gaat om styling. Zonde, want juist de eerste indruk van je woning doet veel voor de sfeer in huis. Met de juiste hal inrichting en styling krijg je bij thuiskomst altijd een warm welkom. Omdat het hele huishouden vaak dagelijks veelvuldig gebruik maakt van de hal, kan de ruimte bovendien al snel een vergaarbak van rommel worden. Sleutels, post, schoenen, sjaals en jassen… Om de ruimte opgeruimd te houden, hebben ze allemaal een eigen plekje nodig. Opbergruimte is dan ook cruciaal in de hal. Wanneer er geen aparte garderobe kast aanwezig is, is één van de belangrijkste meubelstukken in de hal toch wel de kapstok.

Verschillende soorten kapstokken

Bij het maken van een geschikte keuze voor een kapstok kan met een aantal zaken rekening gehouden worden. Is er weinig oppervlakte in de ruimte? Dan kan een wandkapstok met voldoende haken een praktische oplossing bieden., doordat zo’n kapstok vaak maar weinig ruimte in beslag neemt aan de muur en weinig loopruimte wegneemt. Wanneer er juist veel ruimte is, kunnen staande kapstokken een goede keuze zijn en zorgen voor een ware blikvanger. De kapstok is een meubel met een praktische functie, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Omdat het vaak één van de weinige meubels in de ruimte is, is het belangrijk om te kiezen voor een design dat aanspreekt. Er kan onder andere gekozen worden voor een industrieel, landelijk of modern ontwerp.

 

 

staande kapstokken
Bepure Giro kapstok à €189,99

 

staande kapstok
Cira Hooked à €69,99
kapstok staand
Zuiver Pinnacle kapstok à €99,50

Staande kapstokken

De staande kapstok is een stijlvolle keuze voor in een ruime hal. Naast dat zo’n kapstok de ruimte wat kan opvullen, kan er echt gekozen worden voor een opvallend ontwerp om een statement te maken. Een voorbeeld van een in het oog springende staande kapstok is de BePure Giro. Deze kapstok met bankje past perfect in een industrieel interieur door de combinatie van zwart staal en hout. Door het formaat past deze kapstok goed in een ruime entree. Wat minder ruimte? Dan kan de moderne Cira Hooked design kapstok een goede optie zijn. Deze staande kapstok van metaal geeft met 8 haken genoeg opbergruimte zonder al te veel ruimte in te nemen. Zoek je een staande kapstok met een Scandinavisch ontwerp? Dan zijn de staande kapstokken van Zuiver Pinnacle wellicht iets voor jou. Deze kapstokken van grenenhout zijn verkrijgbaar met een wit of zwart accent. Natuurlijk zijn er talloze andere staande kapstokken in verschillende prijsklassen te vinden, zodat er altijd wat voor jouw interieur te vinden is.

wandkapstok
Bepure Hatstand à €59,99
wandkapstokken
Spinder Design Fusion à €49,99
landelijke kapstok
ARS kapstok Perth 124 à €279,99

Wandkapstokken

Wanneer jij maar beperkt ruimte in de hal hebt voor een kapstok, is een wandkapstok de beste keuze. Door voor een wandkapstok te gaan met meerdere haken kun je altijd genoeg jassen kwijt, zonder dat je veel ruimte in de hal nodig hebt. Natuurlijk kan zo’n kapstok ook prima gebruikt worden in de garderobe kast. Ook wandkapstokken zijn er in allerlei vormen en stijlen. Helemaal volgens de laatste interieurtrends is de BePure Hatstand wandkapstok in antiek bronskleurige uitvoering. Deze kapstok heeft naast 5 haken bovenop ruimte voor hoeden of andere accessoires en is door het ontwerp ook een echte blikvanger voor de hal. De Spinder Design Fusion 5 past door het strakke ontwerp in vrijwel iedere hal. Deze metalen kapstok met 5 dubbele haken is verkrijgbaar in wit, zwart en RVS en biedt ruimte voor heel wat jassen, sjaals en tassen. Een kapstok die prachtig staat in een landelijke inrichting is de ARS Perth 124. Deze kapstok in fraai landelijk design heeft door de roede, plank en 5 haken genoeg opbergruimte. Door het contrasterende gebruik van wit en hout spring deze wandkapstok direct in het oog.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Ultieme ontspanning: een hottub in de tuin
Next post Handige tips om zelf laminaat te leggen