Read Time:2 Minute, 9 Second

Kliklaminaat is misschien wel een van de meest gemakkelijke vloeren om te leggen en kan eigenlijk door iedereen worden gedaan, zeker met de juiste tips. Er zijn ondertussen best wat verschillende soorten, met kliklaminaat van PVC als een van de populairste. Wij vroegen enkele experts om tips die je helpen om bulten, hobbels, openingen en scheuren te voorkomen.

Taps toelopende kamers

Wanneer je begint met leggen van kliklaminaat, moet je er voor zorgen dat de muren evenwijdig zijn. Het kan zijn dat je laminaat installeert in een kamer waar de ene kant smaller is dan de andere. Dat betekent dat je een erg taps toelopende laatste rij moet maken,  iets dat er lelijk uitziet. Tenzij een kant van de kamer voor altijd bedekt zal zijn met meubels, kun je het verschil beter splitsen en zowel de eerste als de laatste rij taps toe laten lopen, zodat het aan geen van beide kanten erg opvalt.

Begin met een gladde ondervloer

Laminaatvloeren functioneren niet goed op oneffen ondergronden. Inspecteer de ondervloer voordat je met het leggen begint. Een bandschuurmachine met een grofkorrelige band zal naden snel gelijk maken, maar het kan zijn dat je een commerciële vloerschuurmachine moet huren om ernstige vlekken weg te slijpen.

Hoe laminaat te snijden

Het zagen van laminaat met een verstekzaag wordt vrij snel behoorlijk luidruchtig en stoffig, en heen en weer lopen naar je verstekzaag is niet erg efficiënt. Knip in plaats daarvan de planken met een laminaat schaar rustig en netjes op de plaats waar ze zullen worden geïnstalleerd. Dit geeft weinig tot geen rommel, waardoor je makkelijk en snel door kunt werken!

Waar te beginnen?

Het installeren van laminaat rond deuropeningen is een van de lastigste problemen waarmee je te maken krijgt. Vereenvoudig het door te beginnen op de muur met de meeste deuropeningen. Natuurlijk moet je nog steeds alles op maat maken en precies laten passen, maar het is een stuk gemakkelijker om bij een deuropening te beginnen dan bij een deur te eindigen.

Plan vooruit door een deel van vier of vijf stukken in elkaar te klikken, deze tegen een muur te plaatsen en een potloodlijn te trekken aan de buitenkant van het verbonden stuk, schuif het deel vervolgens naar de tegenoverliggende muur en lijn het uit met de potloodlijn. Loop zo door de kamer om te bepalen of je moet beginnen met een op maat gemaakte rij en hoe breed die moet zijn. Het is geen exacte wetenschap, maar het is een snelle manier om een ​​goed idee te krijgen van hoe breed die laatste rij zal zijn zonder veel rekenwerk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De unieke RAL kleur service van LEUNINGvakman.nl
houtkachel Next post Hoe bepaal je de juiste houtkachel voor jou?