Read Time:2 Minute, 44 Second

Ben je een heerlijk avondje weggeweest en kom je thuis… is er ingebroken! Dit is een nachtmerrie van iedereen. Verschrikkelijk als iemand in jouw huis waardevolle spullen mee heeft genomen, maar ook is het een inbreuk op je privacy. Naast alle emotionele schade zijn er dan ook materiële kosten die hierbij komen kijken. In deze blog lees je daarom een aantal tips om je woning zo goed mogelijk te beschermen.

Camera’s

We zien steeds vaker dat men camera’s ophangt voor de deur en in de tuin. Dit geeft een veilig gevoel en hierdoor kun je altijd zien wat er gebeurd. Hiermee houd je alles in de gaten en daarnaast schrikt het ook de inbrekers af wanneer zij weten dat er camera’s hangen. Zorg er dus voor dat de camera’s goed in het zicht zijn, zodat deze niet te missen zijn!

Lichten aan

Dit hoor je wel vaker, maar is echt heel belangrijk. Doe altijd een aantal lampen aan in huis als je weggaat. Ook al is het maar voor even, een inbreker is namelijk binnen no-time binnen. Geef dus de indruk dat er mensen aanwezig zijn. Daarnaast is goede buitenverlichting ook erg van belang. Installeer verlichting met een bewegingssensor, zodat de inbrekers gelijk in de spotlight staan. 

Buren

Goed contact met je buren is erg fijn. Wanneer je even iets wil lenen, een kopje koffie wil doen of even een oogje in het zeil wil houden. Vraag elkaar daarom om af en toe even te checken bij de huizen. Uiteraard hoef je niet 24/7 met een verrekijker te zitten, maar wanneer je weet dat je buren weggaan, kun je af en toe even langslopen, de lichten aan of uit doen en het vuilnis buiten zetten. Inbrekers zoeken namelijk altijd naar huizen waar er geen mensen thuis zijn. 

Uit het zicht

Heb jij overdag je gordijnen altijd open? Kunnen mensen makkelijk naar binnen kijken en heb jij waardevolle spullen in het zicht? Let hier goed op! Zorg er altijd voor dat een laptop, sieraden en andere kostbare spullen niet in het zicht zijn. Wanneer inbrekers weten dat er iets te halen valt zijn zij al één stap verder. 

What’s next?

Deze tips zullen zeker helpen, maar voorkomen kan je helaas nooit. Is het je dus een keer overkomen of krijg je hier in de toekomst ooit mee te maken, dan is het ook goed om te kijken naar de schade van het slot bijvoorbeeld. Vaak zien we dat inbrekers sloten forceren, waardoor deze helemaal kapot gaan. Sta jij met je handen in het haar? Neem dan direct contact op met een slotenmaker. Zorg dat het slot wordt vervangen zodat jij weer gerust je huis in kunt. 

slotenmaker rotterdam

Slotenmaker Rotterdam

Maar met wie neem je nou contact op in zo’n situatie? Ik kan mij voorstellen dat je op dat moment zo snel mogelijk de eerste en de beste belt. Mijn tip is daarom: neem contact op met Slotenmaker Rotterdam. Zij zijn specialisten op het gebied van sloten vervangen en maken en staan daarnaast 24/7 voor jou klaar. Op de site vind je nog meer over deze top slotenmaker. Neem dus zeker eens een kijkje en wees tegen inbraak beveiligd!

Hoe ga jij ervoor zorgen dat jouw huis goed beveiligd is?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tips om behang te kiezen Previous post Eerste hulp bij het kiezen van het juiste behang
topjaloezieen Next post De voordelen van houten jaloezieën