Read Time:2 Minute, 17 Second

Het huis behangen is een klus waar je flink tegenop kunt zien. Niet alleen het behangen zelf vraagt tijd en aandacht, maar ook het kiezen van de juiste soort behang is iets om goed te overwegen. Er is namelijk erg veel keuze op dit gebied qua materialen, kleuren en patronen. Behang kiezen advies kan dan ook geen kwaad. Hieronder hebben we de beste tips om behang te kiezen voor je verzameld. Die je voordeel met ons behang kiezen advies.

1. Laat je keuze afhangen van meubilair en spullen die al in de kamer staan

Een van de belangrijkste tips om behang te kiezen is goed kijken naar wat er al in de slaapkamer, woonkamer of andere te behangen ruimte aanwezig is aan materialen, meubels en spullen. Op de bonnefooi behang uitkiezen loopt vaak niet goed af. Ook al vind je behang mooi, het bestaande interieur is bepalend in de keuze. Je wilt immers niet dat de kleur van jouw behang vloekt met bijvoorbeeld de gordijnenkleur of met de kleur van bepaalde meubels in huis? Let hierbij ook op felle kleuren. Deze kun je beter vermijden. Ons behang kiezen advies is om liever voor een neutralere en zachtere kleur behang te kiezen dan voor een felle kleur, omdat neutrale kleuren het in nagenoeg elk interieur goed doen. Neutrale, lichte en zachte kleuren zijn doorgaans een veilige keuze als behangkleur.

2. Als de muur niet helemaal strak en vlak is

Wanneer de muur die je wilt behangen niet helemaal vlak en strak is afgewerkt, dan kun je het beste kiezen voor een behang met textuur. Textuurbehang heeft enig reliëf, waardoor oneffenheden die zich in de muur bevinden minder opvallen.

behang kiezen advies

3. Met behang kun je eenvoudig materiaalsoorten nabootsen

Een van de andere basis tips om behang te kiezen, is om te overwegen te kiezen voor profielen als houtbehang of behang met een print van steenmuren. Met behang kun je heerlijk faken en de indruk wekken dat je je in een houten ruimte bevindt of een plek die omringt is door muren. Wanneer je in huis graag een muurtje had gezien met stoere bakstenen, kun je dat met behang dus gewoon visueel goed nadoen!

4. Wees terughoudend met patronenbehang

Behang kopen met daarin specifieke patronen en prints vereist de nodige voorzichtigheid. Patronen kunnen al snel een totaal andere sfeer aan een ruimte geven. Denk bijvoorbeeld aan speelse patronen – met figuurtjes, vormen en dergelijke – in een formele ruimte. Dat vloekt met elkaar. Kies in een formele ruimte liever voor rustig wit, grijs of bruin behang zónder patronen erop. Houd je daarentegen van een jungle style-interieur, dan zijn patronen van exotische planten juist weer heel mooi! De functie en huisstijl is bij de keuze voor al dan niet patronenbehang doorslaggevend.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwe terras Previous post 7 dingen waar je aan moet denken als je je terras vernieuwd
woning tegen inbraken beschermen Next post Tips om je woning te beschermen tegen inbraken