Read Time:2 Minute, 9 Second

Toen we in 2020 plotseling allemaal vanuit huis gingen werken, hadden velen van ons geen tijd om echt goed over een thuiskantoor na te denken. En zelfs degenen die al een of twee dagen per week vanuit een thuiskantoor werkten, hebben hun kamer of werkruimte misschien niet ontworpen om deze vijf dagen per week te gebruiken. We zien dat nu de Corona crisis voorbij is, veel mensen nog steeds gedeeltelijk thuis blijven werken en aangezien er nu geen druk meer achter zit, kan men goed nadenken over hoe dat thuiskantoor zo effectief mogelijk kan worden ingericht. Is de ruimte bijvoorbeeld goed schoon te houden? Heb je aan de veiligheid van een Bachmann stekkerdoos gedacht in het geval van veel elektrische apparaten? De antwoorden op deze, en andere, vragen vind je in dit artikel over hoe je je thuiskantoor effectief kunt inrichten!

Begin met het bureau

Het bureau zal waarschijnlijk je thuiskantoor domineren en het is de plek waar je de hele dag zit. Het is dan ook belangrijk dat dit bureau het startpunt is van de inrichting van je thuiskantoor. Het moet een plek zijn waar je goed kunt werken en waar een fijne sfeer hangt. Denk ook aan praktische zaken, zoals Kondator stekkerdozen als er veel elektrische apparaten aan dit bureau worden gebruikt. 

Als de werkruimte deel uitmaakt van een andere kamer, kan het van vitaal belang zijn om aan het einde van de dag alles op te ruimen, en dat is waar een bureau met veel opbergruimte handig is. Op die manier wordt de werkplek geen rommelig onderdeel van het interieur.

Kies de juiste verlichting

Voor een thuiskantoor dat aanvoelt als een luxe ruimte in plaats van een commerciële ruimte, sla je de standaard kantoorverlichting over. De verlichtingsmogelijkheden zijn tegenwoordig namelijk enorm. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hanglampen en kroonluchters gecombineerd met tafellampen, wandlampen, nis- en boekenplank verlichting en enkele spots.

Mix het oude met het nieuwe

Het combineren van vintage stukken met moderne stukken kan een prachtig rustiek en ‘doorleefd’ uiterlijk opleveren. De beste manier om dit te doen, is door een of twee antieke centerpieces te kiezen, zoals een bureau of een stoel.

Zorg voor een fijn uitzicht vanaf het bureau

Als je niet de luxe hebt een geweldig uitzicht – of zelfs maar een raam – in je thuiskantoor te hebben, maak er dan een. Als je een selectie kamerplanten aan de andere kant van het bureau kunt plaatsen, des te beter, maar als er geen ruimte is hiervoor, kun je ook kiezen voor een mooie foto. Vooral natuurfoto’s of vergezichten werken hiervoor erg goed!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een lichtstraat van GLASvakwerk
tiny houses nederland Next post 4 innovatieve manieren waarop het woningtekort wordt opgelost