Read Time:2 Minute, 44 Second

Het vooruitzicht van een torenhoog dure, volledige keukenrenovatie beginnen is voor veel huiseigenaren niet altijd even fijn. Dit komt vooral door de kosten, die kunnen bij een dergelijk groot project namelijk erg snel oplopen. Maar gelukkig kun je de keukenruimte opfrissen voor een veel lager budget dan je waarschijnlijk zou verwachten. In onderstaande blog leggen we je uit hoe je kunt besparen op het verbouwen van je keuken.

Behoud de basis van de keuken

De meeste keukenontwerpen bestaan maar uit bepaalde vormen. Er zijn maar weinig ontwerpers die ooit iets anders doen, vooral omdat deze vormen zo goed werken, maar ook omdat keukens doorgaans zo’n beperkte ruimte hebben. Of het nu gaat om een ​​enkelwandige keukenopstelling, L-vorm of U-vorm, jouw bestaande keuken ontwerp werkt waarschijnlijk beter dan je misschien denkt en kun je vaak beter niet veranderen. 

Houd apparaten indien mogelijk op hun plaats

Elke verbouwing van een ruimte in een huis waarbij sanitair, gas of elektrische leidingen moeten worden verplaatst, zal het budget verhogen en de tijdlijn langer maken. Het kan daarom verstandig zijn om apparaten zoveel mogelijk op hun plaats te laten, en zo de basis van de keuken te behouden. Een manier om dit te omzeilen is om apparaten intelligent te verplaatsen. Zolang je hun aansluitingen niet verplaatst, kun je het apparaat gemakkelijker verplaatsen. Een vaatwasser kan bijvoorbeeld meestal naar de andere kant van een gootsteen worden verplaatst, omdat de leidingen van de wasmachine eigenlijk vanuit dat centrale punt onder de gootsteen komen. Het maakt dus niet uit of dat links of rechts is.

Tips om je keuken goedkoop te kunnen verbouwen

Kies voor functionele vloeren

Net als bij badkamers zijn keukens een ruimte waar de vloer echt moet presteren. Een minder aantrekkelijke veerkrachtige of keramische tegel die het werk goed doet, kan een compromis zijn ten opzichte van een hoogwaardig, onpraktisch massief hardhouten vloer dat gemorst materiaal opzuigt en daardoor sneller vervangen moet worden.

Vinylplaten en keramische tegels zijn voor de meeste doe-het-zelvers makkelijk te leggen. Het belangrijkste is dat de vloer bestand is tegen water, hoewel deze niet per se waterdicht hoeft te zijn. Laminaatvloeren kunnen vaak over een bestaande vloer worden gelegd, waardoor slopen overbodig is. Als je vinylplaat over tegels installeert, zorg er dan voor dat je de vloer glad strijkt om te voorkomen dat de voeglijnen door het vinyl heen zichtbaar zijn.

Voorraadkasten installeren

Voorraadkasten worden steeds beter. Je hoeft niet langer te kiezen tussen drie kasten van spaanplaat met een gelamineerd oppervlak. Het is eenvoudig en gemakkelijk om standaard keukenkasten te vinden die passen bij jouw smaak en interieur. Deze kasten zijn veel goedkoper dan op maat gemaakte kasten, en bijna elke algemene aannemer of klusjesman kan ze installeren. Zolang de kast of het frame echter in goede staat zijn, kunnen ze opnieuw worden gelakt. Ook kun je ervoor kiezen om de zijkanten en fronten van de kast te laten fineren. De deuren worden meestal volledig vervangen. Ook de ladefronten worden vervangen en er wordt nieuwe hardware toegevoegd.

goedkoop je keuken verbouwen

Kies praktische werkbladen

Aanrechtbladen in de keuken kunnen het budget enorm verhogen. Beton, roestvrij staal, natuursteen en kwarts zijn allemaal kwaliteitsmaterialen, zeer mooi, maar duur. Overweeg goedkopere alternatieven zoals laminaat of keramische tegels. Al deze materialen zijn bruikbaar, goedkoop en gemakkelijk te onderhouden.

Lees ook: Een nieuwe keuken? Deze items zijn onmisbaar

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
blote voeten tuin Previous post Do’s en dont’s: een blote voeten vriendelijke tuin met bodembedekkers
huis kopen Next post Welke verzekeringen moet je afsluiten als je een huis gaat kopen?