Read Time:2 Minute, 30 Second

Een eetkamer inrichten kan lastig zijn. Je moet rekening houden met bepaalde factoren en de keuze is ook enorm. Wij geven je in deze blog een aantal tips over het inrichten van de eetkamer. Hierdoor zit je gezellig met vrienden, familie en het gezin te tafelen. Lees snel verder. 

Meet de ruimte op

Voordat je begint met inrichten is het belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je hebt. Wanneer je een losse eetkamer hebt is het opmeten gemakkelijk. Mocht je een open keuken en eetgedeelte hebben dan is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je wilt gebruiken. Je wilt de ruimte niet te vol maken, maar ook niet leeg laten lijken. 

Kies de ruimte voor je eethoek en schrijf deze op. Dit heb je nodig om de juiste afmeting van de meubels te kiezen. Zorg voor voldoende loopruimte om de meubels heen, zodat je alles comfortabel houdt in huis. 

Kies passende meubels voor de eetkamer

Nadat je de ruimte hebt opgemeten is het tijd om de meubels uit te zoeken. Heb je een kleinere eetkamer? Kies van een ronde eettafel van hout. Hiermee bespaar je veel ruimte en door de natuurlijke materialen lijkt de ruimte ruimer. 

Na de tafel kun je de keuze maken uit leuke eetkamerstoelen. Kijk goed naar de stijl die je wilt en welke stoelen daarbij horen. Op deze manier zorg je voor één geheel in je huis. De eetkamer is namelijk niet alleen een plek om te eten, maar ook voor andere dingen. Denk hierbij aan spelletjes spelen, lang tafelen, studeren en nog veel meer. Hierdoor wil je zorgen voor veel comfort in de meubels. 

Goede verlichting

Verder is het belangrijk dat je op deze gezellige plek in het huis goede verlichting hebt. Kies daarom voor hanglampen eettafel voor extra sfeer. Om extra sfeer te krijgen kun je ervoor zorgen dat de lampen dimbaar zijn. Hierdoor krijg je in ieder geval geen felle lampen aan de eettafel terwijl je daar gezellig zit met mensen. 

Naast hanglampen kun je de eethoek ook gezellig maken met diverse vloerlampen of wandlampen. Hiermee krijg je de verlichting die je in je huis wilt wanneer het donker wordt. Tegenwoordig zijn lampen niet alleen functioneel, maar zien ze er ook prachtig uit en passen ze in het interieur. Voor iedere interieurstijl vind je een leuk product voor in jouw huis. 

Zorg voor een leuke tafelsetting

Een eettafel kun je leuk aankleden. De tafelsetting is tegenwoordig net zo belangrijk als de tafel en de stoelen zelf. Veel mensen vinden het leuk wanneer de tafel er gezellig uitziet. Een voorbeeld voor een tafelsetting is de ton sur ton manier. Hierbij combineer je een hele tafel met dezelfde kleurtonen. Kies bijvoorbeeld prachtige natuurtinten of een diepe blauwtint. 

Een leuke eetkamer past qua interieur bij de rest van het huis en straalt gezelligheid en warmte uit. Het belangrijkste is dat jij je er thuis voelt en er gezellig en comfortabel kunt zitten. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
oude spullen verkopen Previous post Dure verbouwing? Verkoop eens wat oude spullen
schimmels in huis Next post Last van schimmels in huis? Kom zo snel mogelijk in actie!