Read Time:2 Minute, 12 Second

Als u last heeft van schimmels in huis, wacht dan niet langer. U kunt het beste meteen professionele hulp inschakelen. Of er alles aan doen om zelf de schimmels te verwijderen. Schimmels in huis is iets wat niemand moet willen. Dit is namelijk absoluut ongezond voor mens en dier. Weet u zelf niet hoe u de schimmels moet verwijderen? Neem dan contact op met een expert. Er zijn verschillende schimmelverwijderingsbedrijven. Zij kunnen de schimmel snel en doeltreffend voor u verwijderen.

Waarom schimmels verwijderen in huis?

Wat zijn schimmels eigenlijk precies? Het gaat hier om een soort micro-organismen. Ze komen vooral voor op de vochtige plekken van uw woning. Zeker als u in een vrij oude woning woont, heeft u snel kans op het ontstaan van schimmel. Toch ontstaan schimmels ook heel regelmatig in nieuwere woningen. Zeker als er heel langdurig of vaak gedoucht wordt en de ventilatie niet op orde is. Dan is de kans op het ontstaan van schimmels heel groot. Een andere factor van betekenis is het drogen van de was. Gebeurt dat in huis, dan ontstaat er natuurlijk meer vocht en dat is gunstig voor schimmels. Verwarmt u uw woning matig tot slecht, dan is ook dat een mogelijke reden van het ontstaan van schimmelvorming. Het volledig voorkomen van schimmelvorming is ontzettend moeilijk. Ook wij als mensen zelf scheiden vocht uit als we ademen. Als het overschot aan vocht maar wordt afgevoerd door een goede ventilatie, dan is er meestal niets aan de hand.

Hoe herkent u schimmel?

U vraagt zichzelf misschien af of u zelf ook last heeft van schimmels in uw huis. De noodzaak van verwijderen is u duidelijk, maar hoe herkent u de schimmel? Meestal is het heel duidelijk te zien wanneer er ergens in uw huis schimmel is. Meestal gaat het om bepaalde vlekken op de muur of op het plafond die u niet kunt verklaren. De kleur kan zwart, groen, wit, oranje of geel zijn. Soms herkent u schimmel echter niet, omdat het niet meteen te zien is. Het zit bijvoorbeeld achter het behang of achter de verwarming. Dan kunt u schimmel herkennen door een vreemde geur. Deze geur kan het beste omschreven worden als muffig, gistend of vochtig. Denk aan de geur van vieze was of natte sokken.

Kom meteen in actie!

Herkent u schimmel in een van de ruimtes van uw eigen woning? Wacht dan niet langer met het verwijderen van de schimmel. Vermoedt u dat er sprake is van schimmelvorming omdat u iets vreemds ruikt? Laat ook dan een professional komen. Hij zal al snel ontdekken of er wel of geen sprake is van schimmel in uw huis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
eetkamer Previous post Tips om je eetkamer in te richten
woningontruiming Next post Woningontruiming: Wat is het en waarom is het belangrijk?