Read Time:3 Minute, 40 Second

Dus je wilt leren hoe je een slaapkamer inricht? Nou, dan ben je op de juiste plek, want hieronder geven we je tips hoe je dat moet doen. De meeste mensen denken lang na over het inrichten van hun woonkamer of keuken, zelfs bij het inrichten van de badkamer wordt lang nagedacht over zaken als meubilair en handgrepen. Dit terwijl bij de slaapkamer meestal het langste wordt nagedacht over het bed. De rest wordt daar vaak omheen gezet en klaar is kees. Vreemd eigenlijk, want je slaapkamer is het eerste wat je ziet als je dag begint en ook de plek waar je je dag afsluit. Belangrijk dus dat je deze ruimte ook goed in richt. Hieronder geven we je tips hoe je dat kunt doen.

Nu hebben we behoorlijk wat ervaring opgedaan met het inrichten van slaapkamers, maar we hebben ook experts gevraagd en stylisten, kleurexperts en ontwerpers om hun tips en advies te geven. Van hoe te beginnen bij het kiezen van een slaapkamer kleurenschema en hoe je een stijl kiest, tot hoe je het beste meubilair kiest en de juiste espagnoletten.

De beste manier om te beginnen bij het inrichten van een slaapkamer is om te beslissen over de algemene stijl waar je voor wilt gaan. Als je dit bepaalt, kun je beslissingen nemen over kleurenschema’s, meubelkeuze (als je nieuwe gaat kopen), decor en accessoires. Dit zal dan veel eenvoudiger zijn omdat je al een duidelijk idee hebt van wat je zoekt en wil.

Maar ook bepaalde elementen kunnen je helpen om een ​​begin te maken. Je zou kunnen vallen voor een statement bedframe dat het startpunt kan zijn van jouw ontwerp, of je weet dat je een muur van een bepaalde kleur wil die zich leent voor een bepaalde stijl zoals terracotta. Er is niet echt een startpunt te noemen, maar we zullen je alles vertellen wat je kunt overwegen bij het plannen van je slaapkamer inrichting.

Stijl kiezen

Hoe kies je nu je stijl? Eigenlijk is de beste manier om old school te gaan met een moodboard. Kijk eens op Pinterest en pin slaapkamers die je leuk vindt, blader door tijdschriften en volg Instagram-accounts waarvan je het ontwerp leuk vindt  Kijk hierbij naar gebruikte kleurenschema’s maar ook naar kleine details zoals de gebruikte handgrepen. Je zult al snel een aantal thema’s zien. Als je voor het eerst een slaapkamer inricht, is de kans groot dat je smaak verandert en dat mag! Maar totdat je een duidelijk idee hebt van waar je van houdt, moet je niet veel geld investeren in iets dat heel duidelijk geschikt is voor één stijl. Gebruik in plaats daarvan kleinere, meer betaalbare items om die stijl in je ruimte te brengen. Houd in wezen je dure spullen zoals je bed en grotere meubelstukken relatief neutraal, zodat ze kunnen werken met elke look die je wil.

Hoe de meubels te kiezen

Als je eenmaal de stijl hebt gekozen waar je voor gaat met je meubels, denk dan aan de maat. Maak een plattegrond van de ruimte en maak een lijst van wat je aan meubilair wilt. Het bed zal waarschijnlijk het meest dominante meubelstuk zijn, dus denk goed na over welke maat en vorm in je kamer kan passen. Een gestoffeerd hoofdeinde is een gemakkelijke manier om kleur en textuur aan je slaapkamer toe te voegen, vooral bij het ontwerpen van een kleinere ruimte. Voor een luxe uitstraling gebruik je pluche, fluweel en rijke aardetinten. Deze werken goed tegen een neutrale achtergrond terwijl ze de ruimte licht en luchtig houden. 

Het kleurenschema is iets waar je al heel vroeg over na moet denken bij je slaapkamerinrichting. Als je van plan bent om de kamer te schilderen, is dit een van de eerste klussen die je moet doen. Denk eerst na over de sfeer die je wilt creëren en wat past bij de stijl die je hebt gekozen: helder en vrolijk, gezellig en gedempt, of dramatisch? Denk dan na over de oriëntatie van de slaapkamer: hoeveel zonlicht krijgt het en hoe zullen de kleuren die je overweegt eruitzien onder zowel natuurlijk daglicht als lamplicht? Denk eens na over de grootte van je slaapkamer: wil je dat je kleine slaapkamer groter aanvoelt of maakt het formaat eigenlijk niet zoveel uit? Heb je deze vragen beantwoord dan heb je een duidelijk beeld van wat je wil en kun je aan de slag!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 4 tips voor het onderhouden van een haag‍
Next post Hoe je een kleine slaapkamer met een hoog plafond inricht