Read Time:2 Minute, 4 Second

Een haagplant gezond en bloeiend houden is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Als je eenmaal de perfecte plek voor de nieuwe haag hebt uitgekozen, hoef je alleen nog maar een paar eenvoudige onderhoudstips op te volgen om hem jarenlang bloeiend en groen te houden. Een goed onderhouden haag geeft een huis meerwaarde en zorgt voor privacy, schaduw en geluidsreductie, terwijl hij jouw terrein ook beschermt tegen dieren. Als je een gelukkige haagplant wilt kweken die in de zomer mooie bloemen en in de herfst schitterende bladkleuren produceert, zijn er een paar dingen die je moet weten over het verzorgen van de haagplant.

Onderzoek voordat je koopt

Voordat je een haagplant koopt, moet je goed onderzoek doen. Bepaal welk type haag het beste past bij jouw behoeften en omgeving, en ook bij jouw budget. Als er vaak huisdieren of jonge kinderen in de buurt zijn, kun je bepaalde soorten haagplanten die giftig zijn voor mens en dier beter vermijden. Bij haagplanten webwinkel kun je terecht voor een groot aanbod aan prachtige planten voor de haag.

Zorg voor voldoende licht

Heggenplanten doen het het best in de halfzon. Ze doen het niet goed in de volle zon, en zullen waarschijnlijk verbranden, of zelfs afsterven. Als de haagplant niet genoeg licht krijgt, zal hij slap en spichtig worden, met heel weinig bladeren. Als dit gebeurt, zul je je haagplant moeten verplaatsen naar een plek met meer zonlicht, of je kunt ook proberen kunstlicht toe te voegen.

Vochtige grond van goede kwaliteit toevoegen

Zorg ervoor dat je goede kwaliteit vochtige grond toevoegt bij het planten van een nieuwe haag. Als de grond te droog is, kunnen de wortels het water en de voedingsstoffen die ze nodig hebben niet goed opnemen, en kan een haag last krijgen van een stagnerende groei. Als de grond te nat is, kunnen de wortels gaan rotten en kan de plant doodgaan. Voordat je grond toevoegt aan de nieuwe haag, kun je er wat meststof doorheen mengen om de plant een oppepper te geven. Gebruik geen kunstmest met een hoog stikstofgehalte, want dat kan leiden tot bladverbranding, waardoor de bladeren beschadigen of afsterven.

Wanneer is de beste tijd om te snoeien?

De beste tijd om de haag te snoeien is tijdens de bloeiperiode, meestal in het voorjaar, of wanneer de bloei net achter de rug is. Als je de haag snoeit terwijl hij in bloei staat, kun je niet zien waar je moet knippen en krijgt de haag een willekeurige vorm.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe bereken en zorg je voor de juiste verlichting in je keuken?
Next post Tips bij het inrichten van je slaapkamer