Read Time:1 Minute, 56 Second

Ben je in 2016 op jacht naar een mooi bankstel, fauteuil, behang of tapijt? Dan bestaat er een grote kans dat je in de woonwinkels meubels en woondecoraties met een bloemenmotief tegenkomt.  Alweer enige tijd helemaal hip in de Verenigde Staten en nu ook helemaal op revival in Nederland en België.

Moderne bloemendesigns, felle kleuren en cartooneske bloemenprints behoren tot de meeste populair opdrukken, terwijl abstracte prints en effen kleuren op meubels juist aan populariteit verliezen. Zeker jongeren kiezen vaak voor opvallende meubels die een knallend effect hebben op het interieur. Ook de bekende realistische, getekende prints van bloemetjes die je misschien nog wel kent van het interieur van je grootouders, mogen weer. Oftewel voor ieder interieur een eigen bloemetje.

Bloemen passen bij andere trends

Bloemenprints passen bij een drietal andere trends die we al langer in de meubelsector zien. Zo kiezen steeds meer consumenten voor gekleurde interieurs, blijven retro meubels en accessoires zeer gewild en de zoektocht van consument naar de binding van wonen in combinatie met duurzaamheid en natuur.
Doordat bloemenprints goed bij een relatief groot aantal trends passen, zorgt dit voor een veel vraag en aanbod. Kijk maar naar de onderstaande foto’s waar diverse producten en prints verzameld staan.

bloemetjes fauteuilbloemenpoef

Hoe je zelf bloemenprints kunt matchen in je interieur

Als je je interieur wilt verrijken met een bloemenprint, is er eigenlijk maar één belangrijke regel. Dat is dat je niet teveel verschillende meubels uitkiest met verschillende prints. De prints trekken door het ontwerp al snel erg veel aandacht naar zich toe. Bij een overdaad aan prints weet je al vrij snel niet meer waar je moet kijken.

Kies bijvoorbeeld voor een bank, een behang of eetkamerstoelen met bloemenprint, maar combineer deze niet met elkaar. Houd het minimalistisch, waardoor je de bloemenprint centraal zet en deze op zijn mooist laat uitkomen.

Echte bloemen erbij? Of juist niet?

Echte bloemen kunnen natuurlijk wel worden gecombineerd met de prints. Een mooi boeket neerzetten op een tafeltje naast je bank met bloemenprint is juist een mooie aanvulling. Bij het samenstellen van een boeket bij de bloemenwinkel kan je wel het best alvast rekening houden met de  kleurstelling. Kies voor complementaire kleuren zodat deze goed afsteken bij de bloemenprint op de meubels, zodat het interieur een rustige uitstraling laat behouden.

Dit artikel is geschreven door interieuradviseur Rob Brinks van Zitmaxx Wonen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Iets aan de muur
Next post Badkamertrends 2016