Read Time:3 Minute, 4 Second

Niet alleen op het gebied van mode, maar ook wat betreft interieur zijn er een heleboel trends die ieder jaar weer veranderen. Uiteraard is het belangrijk om bij een eigen stijl te blijven, maar dat betekent niet dat er niet meegedaan kan worden met de nieuwste trends. Is het tijd om de badkamer weer eens te veranderen? Vergeet dan zeker niet de volgende trends mee te nemen.

Badkamertrends van 2016metro tegels badkamer

De metrotegel die een aparte uitstraling geeft aan de badkamer is weer terug van weggeweest. Het is weer heel wat anders dan die saaie witte tegels die intussen weleens veranderd mogen worden. De metrotegel is Frans en het zorgt dus voor een Franse uitstraling van de badkamer. De tegels kunnen op verschillende manieren worden gelegd. Het is maar net wat uw voorkeur is.

De badmat is heerlijk om op te gaan staan wanneer u uit de douche komt, maar het is tijd om hem weg te doen. Een badkamer die er netjes uitziet is belangrijk, en een badmat kan dat hele beeld verstoren. De vloer is op deze manier niet te zien en ook dat is zonde. Kunt u geen afscheid nemen van een badmat? Kies dan voor een mooie en niet te grote. Het is ook zonde om de vloer helemaal te bedekken. Mooi hoeft niet duur te zijn en een andere badmat zorgt weer voor een hele andere uitstraling.

Een kleine badkamer op een simpele manier groter laten lijken? Ga dan voor een hele grote spiegel. Dit is niet alleen ontzettend handig om bijvoorbeeld uw kleding in te bekijken, maar ziet er ook nog eens mooi en luxe uit. Kies bijvoorbeeld voor een spiegel op een groot deel van de muur, een langwerpige spiegel of juist een hele brede spiegel. Het kan allemaal, zolang hij maar groot is.

grote badkamerspiegel

Badkamer accessoires

badkamertrends van 2016
afbeelding: melodyhome.com

Als vierde: accessoires zijn ontzettend belangrijk als het gaat om de badkamertrends van 2016. Qua accessoires kan het zijn wat u mooi vindt. Voor de een is dit een grote plant, voor de ander zijn het een paar kleine planten zoals kleine cactussen. Nog een andere mogelijkheid is om de badkamer te versieren met een aantal mooie flacons. Die worden ook in de badkamer weer gebruikt, dus op de goede plek staan ze al, maar voor gebruik kunnen ze perfect dienen als accessoire. De juiste accessoires zorgen voor een luxe uitstraling van uw badkamer. Geef eens wat extra geld uit aan een zeeppompje en zorg voor een mooie prullenbak. Al deze simpele veranderingen zorgen voor een groot verschil, en wederom: het hoeft niet allemaal ontzettend duur te zijn. Zo zijn er genoeg goedkope merken met prachtige flacons en hoeft ook een zeeppompje niet duur te zijn.

Ten slotte nog een kleine tip qua kleuren: houd het simpel met wit en zwart. Wanneer er al accessoires worden gebruikt met veel kleur of opvallend groene planten neergezet worden, is het al snel teveel om ook een muur in een opvallende kleur te hebben bijvoorbeeld. Dit is een no go als er gekeken wordt naar de badkamertrends 2016. Wat helemaal van nu is, is mat. Dat betekent dat de dingen in de badkamer niet langer meer glimmen, maar nu mat zijn. Houd er wel rekening mee dat het enigszins lastig kan zijn om producten te vinden die mat zijn, want deze zijn erg bijzonder. Uiteraard hoeft u ook niet mee te gaan in iedere trend en kan er ook worden gekozen voor een glimmende douche, want stiekem kan een mooie glimmende douche ook prachtig zijn. Met deze badkamertrends van 2016 kunt u nu meteen aan de slag om ook uw badkamer mooier te maken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Terug in het interieur: meubels en accessoires met bloemetjes
Next post In korte tijd succesvol je woning verbouwen