Read Time:2 Minute, 46 Second

Alle kanten op met terracotta in het interieur

Terracotta is de trend van het moment! Niet zo verwonderlijk, want met deze kleur kun je echt alle kanten op. Veel mensen denken bij terracotta aan de bekende bloempotten en dakpannen, maar er is zoveel meer mogelijk dan alleen een potje neerzetten. Zo zie je het steeds meer terug in interieurs van nu. In de woonkamer, maar zeker ook in een ruimte als de keuken. Terracotta in het interieur is een echte smaakmaker, om welke ruimte het ook gaat in huis. Het is een aardetint, die een en al warmte uitstraalt.

terracotta

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/338895940696174185/

Aardetinten matchen perfect

Sowieso zie je in hedendaagse interieurs veel aardetinten. Hier sluit een terracotta interieur perfect bij aan. Superleuk in combinatie met kleuren als lichtroze, wit en lichtbruin. Wil je liever net wat meer kleur in je
ruimte, ga dan voor een andere lichte kleur: mosterdgeel. Dit kleurtje staat heel mooi in combinatie met de terracotta kleur, bijvoorbeeld met wat kussentjes in mosterdgeel of vaasjes in die kleur. Deze lichte kleuren en de terracotta kleur zorgen voor een licht, rustig interieur dat zachtheid uitstraalt. Zo creeër je een woonkamer of andere ruimte waar jij helemaal tot rust kan komen, in een ruimte die helemaal aansluit bij de trend van het moment.

terracotta in het interieur

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/78039006023380090/

Past bij alle woonstijlen

Terracotta in het interieur kun je toepassen bij allerlei stijlen – of je nu van landelijk of wat meer modern houdt voor je in je huis. Ga voor een paar items in deze kleur, of juist voor een veelheid aan terrracotta om het karakter flink neer te zetten in een ruimte. Een terracotta interieur past met name goed bij een stoere look. Want een kleur als zwart past hier ook perfect bij. Het robuuste van terracotta sluit helemaal aan bij een stoer interieur. Dus ben je van van die indrustriële uitstraling die je nu veel ziet in huizen, dan zit je goed met terracotta. Maar ook als je van een mediterraans tintje houdt, dan kun je meedoen met deze trend. Want voeg je items toe met deze kleur, dan krijg je een warm, buitenlands aandoende sfeer, zeker als je het combineert met andere meditteraanse items.

terracotta interieur

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/168251736058110776/

Toepasbaar in accessoires, meubels, muren en vloeren

Met terracotta kun je eindeloos variëren en dat is ook het mooie ervan. Het is breed toepasbaar in accessoires, meubels en op muren en vloeren. Je kunt een mooie plant zoals een cactus in een terracotta pot neerzetten op een krukje, een hele rij plantjes in potten op een tafel of je kunt juist gaan voor een echt statement en dat is het schilderen van een accentmuur in de terracotta kleur. Zo krijg je volop sfeer in een ruimte. Wat ook mooi is, is een bank of fauteuil in deze kleur. En denk je erover om je vloer te veranderen? Dan is het zeker een optie om een vloer in terracotta kleur te nemen. Staat heel warm! Je ziet: met deze trend zijn er genoeg mogelijkheden om een sfeervol, vernieuwend interieur te krijgen waar je je echt thuis in voelt.

terracotta plantenpotten

terracotta lampen

terracotta vloer

Bron afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/551691023083990697/

Bron afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/600667669020226742/

Bron afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/524317581603645069/

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De vijf ultieme decoratie trends voor dit voorjaar
Next post Een stoere woonkamer inrichten