Read Time:2 Minute, 39 Second

Ben jij een groot liefhebber van de industriële stijl in huis? Dan kun je jouw badkamer ook een industriële look geven. Een badkamer met industriële look is niet alleen trendy, maar bovendien uitermate stoer en toch erg sfeervol. Wil jij meer weten over deze stijl voor de badkamer, voor je jouw badkamer helemaal gaat verbouwen? Lees dan meer over industriële badkamers op deze pagina.

De kenmerken van de industriële stijl

Voor we je meer vertellen over industriële badkamers, is het goed om meer te weten te komen over de industriële woonstijl in zijn algemeenheid. De industriële woonstijl is een stijl die de afgelopen jaren erg populair is geworden in Nederland. Dit komt omdat de stijl niet alleen stoer is, maar ook een bepaalde sfeer aan je woning geeft. Richt je jouw huis in volgens deze stijl, dan krijgt je inrichting een nostalgisch en tegelijkertijd moderne en sfeervolle look.

Enkele belangrijke kenmerken van de industriële woonstijl in het algemeen, zijn de volgende:
– De stijl maakt veel gebruik van hout, beton en metalen, vaak met elkaar gecombineerd.
– De stijl is stoer en robuust, maar tegelijkertijd ook sfeervol.
– De stijl is gebaseerd op de sfeer in oude fabrieken. Er worden ook vaak items uit oude fabrieken of werkplaatsen in de industriële inrichting verwerkt.

Spreken deze kenmerken jou aan? Dan kun je jouw badkamer ombouwen tot een prachtige badkamer met industriële look.

De gebruikte materialen in een industriële badkamer

De industriële stijl maakt veel gebruik van hout, verschillende soorten metaal en beton en dit is ook het geval bij een badkamer met industriële look. De meeste mensen kiezen twee van de drie materialen om hun badkamer te stylen. Denk hierbij aan beton in combinatie met hout of beton in combinatie met metaal. Je kunt bijvoorbeeld een betonnen vloer en wand nemen en een wasbak met houten blad in de badkamer zetten. Ook kun je ervoor kiezen om een betonnen vloer in de badkamer te leggen en metalen badkamermeubels te kopen.

Kleuren in een industriële badkamer

De primaire kleuren van de badkamer met industriële look zijn een beetje donker. Zo wordt er veel bruin in de badkamer gebruikt (de kleur van hout), maar ook grijs (de kleur van beton en metaal) en zwart. Wel kun je jouw badkamer een kleine eyecatcher geven door zilveren, koperen of gouden accessoires aan te schaffen, want ook deze kleuren passen bij de uitstraling van de industriële badkamer.

Houd er wel rekening mee dat je niet te veel zilveren, koperen of gouden accessoires koopt voor jouw badkamer. Deze kleuren passen bij de industriële stijl, maar moeten niet de boventoon voeren in de ruimte. Ook kun je beter een keuze maken tussen zilveren accessoires, koperen accessoires of gouden accessoires. Neem je zowel zilver als koper en/of goud, dan wordt de badkamer hier iets te druk van. Houd het rustig door je te focussen op één kleur eyecatcher, want de industriële badkamer heeft altijd een rustige uitstraling.

Voorbeelden van industriële badkamers

industriele badkamer industriele badkamers badkamer in industriele stijl detail industriele badkamer voorbeeld industriele badkamer industriele badkamer ideeen

Afbeeldingen:

https://nl.pinterest.com/pin/384565255666551089/
https://nl.pinterest.com/pin/369013763195884351/
https://nl.pinterest.com/pin/153333562290904911/
https://nl.pinterest.com/pin/109916047135525677/
https://nl.pinterest.com/pin/440649144763540867/
https://nl.pinterest.com/pin/436849232590767563/

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post SieMatic: betaalbare en luxe keukens
Next post Tips voor een nieuwe tuin aanleggen