Read Time:2 Minute, 18 Second

Je ontkomt haast niet aan een gele aanslag op de voegen in de badkamer. Zeker de voegen op de vloer bij de douche, of bijvoorbeeld direct naast het bad zullen vergelen door de jaren heen. Niet alleen ziet zo’n gele aanslag er minder fris uit. Ook kan de aanslag het begin vormen van het verder afbrokkelen van de voegen. Er zijn verschillende manieren waarop je de voegen een frisse uitstraling geeft. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar het gebruik van een voegenstift? De voegenstift is een milieuvriendelijke, duurzame oplossing bij het renoveren van de badkamer. Je hoeft de voeg zelf niet te vervangen, daar deze vaak nog stevig genoeg is. Mocht de voeg hier en daar verzwakken, dan kun je voor een lokale reparatie kiezen met speciale voegenvuller. De voegen die nog goed zijn hoeven zo niet onnodig verwijderd te worden. Er zijn meer opties om de voegen op te frissen. 

Voegenverf gebruiken bij een groter oppervlak 

Waar voegenwit in de vorm van een stift of marker ideaal is voor een wat kleiner oppervlak, kun je voegenverf gebruiken bij grotere oppervlakken. De werking van beide producten is hetzelfde; het verschil zit in de wijze waarop je de producten aanbrengt. Voegenverf dien je met een kleine kwast op de voegen in de badkamer te smeren, terwijl je bij voegenwit een marker gebruikt. De kans dat je tegels raakt is hierbij kleiner; het aanbrengen gaat sneller. Zowel voegenwit als voegenverf worden in verschillende kleuren aangeboden. Het maakt dat dit hulpmiddel ook geschikt is voor het vernieuwen van de uitstraling van je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een stoere donkergrijze of zwarte voeg. Vervuiling zal hiermee minder snel zichtbaar zijn. 

Beschermende werking van een voegenstift 

Vaak wordt een voegenstift initieel gebruikt om de voeg z’n witte of grijze kleur terug te geven. Het gebruik van dit hulpmiddel biedt echter verschillende aanvullende voordelen. Naast het feit dat de voegenstift een milieuvriendelijke oplossing is, breng je hiermee direct een beschermende coating op de voeg aan. Schimmels zullen zich hierdoor veel minder snel aan de voeg hechten, wat de badkamer fris en schoon houdt. Daarbij is de voegenstift waterafstotend. Het voorkomt dat er vocht in de voeg trekt en daarmee de lijm achter de wand- en vloertegels zou kunnen verzwakken. 

Gebruik een voegenstift ook elders in huis 

Niet alleen in de badkamer kan de voeg na verloop van tijd geel worden. Gebruik de voegenstift ook om de voegen tussen tegels in de keuken te vernieuwen. Zo houd je de tegelwand ook hier fris en schoon. Het is geen fijn idee, dat er zich schimmels en bacteriën hechten aan de voegen achter het fornuis. Direct de hele wand van nieuwe tegels voorzien is bepaald geen duurzame keuze. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zonnepanelen nieuwe wonen Previous post Zonnepanelen: onderdeel van het nieuwe wonen
marmerlook tegels Next post Steeds vaker kiest men voor tegels in plaats van hout