Read Time:2 Minute, 4 Second

Schildpad afwerkingen

“Voor mij is schildpad tijdloos omdat het diepte en karakter toevoegt aan een huis, en een gevoel van casual raffinement aan elke ruimte,” zegt ze. Net als andere natuurlijke materialen bestaat schildpad al tientallen jaren, maar dat weerhoudt Owens er niet van om het een van haar favoriete nieuwkomers te noemen. “Dit is een trend waar ik achter kan staan, omdat ik altijd vind dat meubels met een gevoel voor geschiedenis moeten worden meegenomen bij het inrichten,” zegt ze. Volgens Owens is deze trend neutraal, omdat hij mooi samengaat met verschillende meubels afwerkingen en -kleuren.

Maximalisme

Maximalisme is terug, en zelfs huiseigenaren met kleinere huizen kunnen deze trend in hun ruimtes laten doorklinken. Specialisten geven toe dat de “meer is meer”-mentaliteit overweldigend kan zijn, vooral als je probeert het in een kleine ruimte te laten werken. “Eén van mijn favoriete tips om een kleinere ruimte grootser te doen aanvoelen, is het plafond verven of behangen”, zegt en meubelexpert. “Deze ruimte wordt vaak over het hoofd gezien, maar wanneer er een beetje aandacht aan wordt besteed, kan het echt een showstopping element toevoegen dat je oog omhoog brengt en je verwelkomt!”

Natuurlijke materialen

“Ik denk dat het gebruik van natuurlijke materialen de komende jaren in populariteit zal blijven toenemen,” zeggen meubelexperts. Toch zijn deze items zeker niet nieuw. Riet, gras doek en rotan zijn door en door klassiekers, maar hun ster heeft een ongekende opmars gekend dankzij het fenomeen dat bekend staat als grand millennial style. Deze nostalgische stijl bevat favoriete afwerkingen en meubels uit de afgelopen decennia. Gelukkig kent de aantrekkingskracht van meubels met natuurlijke materialen geen grenzen. “Deze natuurlijke materialen, die een rustige, warme en ongedwongen sfeer geven aan een ontwerp, passen in alle soorten ruimtes, van Amsterdam tot het Nederlandse platteland en de kust”, zeggen meubelexperts.

Groene verfkleuren

Geschilderd meubilair is een trend die het vermelden waard is, maar vooral als het gaat om een bepaalde tint. “Groen heeft nu echt een moment!”. “Deze zachte en verfijnde kleur met een organische uitstraling brengt een prachtig op de natuur geïnspireerd evenwicht in het ontwerp.” Experts koppelen de kleur graag met materialen als gras en rotan om de natuurlijke aantrekkingskracht te vergroten. De kleur verwerken in elk aspect van je interieur, of het nu gaat om kunst, Leolux eetkamerstoelenJori stoelenArtifort banken of zelfs kleine bloemetjes, kan gevoelens van rust en optimisme brengen. “Daar kunnen we allemaal wel wat van gebruiken!” voegt ze eraan toe.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
serre Previous post Een terrasoverkapping kiezen of juist voor een serre gaan?
kunstgras Next post Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras en dit is waarom!