Slaapkamerkasten

Wanneer we het over slaapkamerkasten hebben denken de meeste mensen met name aan kledingkasten ook wel garderobekasten zoals draaideurkasten, zweefdeurkasten of schuifdeurkasten. Naast garderobekasten hebben we natuurlijk ook nog nachtkastjes en commodes die in vele slaapkamers worden gebruikt. Hieronder een beschrijving wat we precies onder de verschillende vormen van slaapkamerkasten verstaan.

Draaideurkasten

Draaideurkasten zijn eigenlijk de traditionele vorm van slaapkamerkasten. Deze kasten zijn voorzien van de welbekende normale openslaande deuren en zijn in allerlei vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Bij nieuwewonen.nl zijn we voorstanders van meubels die door authentieke meubelmakers worden vervaardigd. Voor een draaideurkast kan men prima terecht bij een meubelmaker, waarbij jezelf de complete indeling kunt bepalen. Hierbij kun je zelf aangeven waar en hoe hoog de planken komen en in welke delen eventueel roedes te hangen komen. Daarnaast kunnen er ook makkelijk andere makkelijke accessoires in worden toegevoegd zoals een pantalonhouder, een ladenblok of een schoenenrek. Een meubelmaker kan er voor zorgen dat de draaideurkast precies op maat gemaakt wordt zodat hij exact in de ruimte past en geen ruimte onbenut laat in de slaapkamer. slaapkamerkasten

Zweefdeurkasten

Zweefdeurkasten zijn momenteel erg populaire slaapkamerkasten, dat komt omdat ze in allerlei modieuze uitvoeringen worden gemaakt, omdat zweefdeurkasten erg praktisch zijn en men er daardoor veel in kwijt kan. Een zweefdeurkast wordt eigenlijk ook wel een schuifdeurkast genoemd. Het enige verschil tussen zweefdeurkasten en schuifdeurkasten is dat de deuren bij een zweefdeurkasten in een rails bovenaan de kast hangen en bij schuifdeurkasten kunnen de deuren worden geopend door middel van wielen op een vloerrails. Zweefdeurkasten hebben ook de eigenschap dat zij door de geleiding aan onderzijde van de kast erg geruisloos zijn.

Ladenkasten

Ladenkasten worden voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo wordt er in de slaapkamer vaak gekozen voor ladenkasten om sokken en ondergoed in te leggen. Ladenkasten zijn er in allerlei vormen, maten en uitvoeringen. De meest gebruikte vorm van ladenkasten in een slaapkamer zijn de zogenaamde commodes.

Commodes

Het woord commode komt oorspronkelijk uit het Frans, waar het eigenlijk staat voor een lage kast op poten met twee of meer laden. Daarnaast gebruikt men de term commode ook vaak voor een aankleedmeubel voor baby’s. Dan wordt er een aankleedkussen gebruik, en worden er in de laden allerlei spullen van de baby gelegd. Ook bij mensen zonder baby’s wordt er veel gebruik gemaakt van commodes, waar op het bovenste blad vaak allerlei spullen worden uitgestald zoals parfums, make-up dozen etc., en de laden worden vaak voor kleding gebruikt. Wanneer je je kamer tot één geheel wilt maken, kun je de commode afstemmen op de rest van de meubels en voor dezelfde kleur en hetzelfde materiaal kiezen. Laat je de meubels door een meubelmaker maken, dan kun je het natuurlijk geheel afstemmen op de rest van het interieur en zelf ook meedragen aan de rest van het interieur van de kast.

Kastinterieur

  Wanneer je een kast bij een meubelmaker laat maken of je een kast bij een meubelzaak besteld, waarbij de kast op maat gemaakt wordt, dan heb je zelf de keus om de inrichting precies naar jouw wens te doen. Zo kun je zelf kiezen hoeveel legplanken of ladenblokken je in de kast wilt, en waar je precies roedes wilt plaatsen om de kleding op te hangen. Daarnaast kunnen er allerlei andere accessoires in de slaapkamerkast verwerkt worden zoals bijvoorbeeld een schoenenrek, een pantalonhouder, een kledinglift en zelfs kastverlichting.

Kastverlichting voor slaapkamerkasten

Luxe slaapkamerkasten worden tegenwoordig vaak uitgerust met speciale kastverlichting. Hierbij worden verschillende soorten verlichting geleverd bij verschillende slaapkamerkasten. Voor een draaideur, heeft men vaak een andere vorm van verlichting nodig dan bij een zweefdeur. Daarnaast zijn er ook verschilende soorten lampen zoals Led verlichting of Halogeen verlichting.

Nachtkasjes

Nachtkastjes zijn natuurlijk ook een vorm van kasten voor in uw slaapkamer. Een nachtkastje naast je bed is eigenlijk onmisbaar in de slaapkamer. Op en in het nachtkastje kun je allerlei spullen kwijt die je graag naast je hebt wanneer je slaapt. Ook deze worden vaak gemaakt in dezelfde stijl als het bed of de rest van het slaapkamermeubilair.

Slaapkamerkasten kiezen

Ga je op zoek naar slaapkamerkasten, maak dan van te voren een duidelijk besluit over wat je budget is. Aan de hand van je budget, kun je kijken wat voor mogelijkheden je allemaal hebt. Natuurlijk zal de ene winkel of meubelmaker duurder zijn dan de andere, probeer daarom ook niet bij de eerste de beste direct de slaapkamerkast aan te schaffen, maar win informatie in bij verschillende partijen.