Read Time:2 Minute, 3 Second

Wist u dat de slaapkamer wellicht de belangrijkste kamer van het huis is? In deze kamer komt u immers, als het goed is, tot rust. De allereerste eis voor een gezond leven en goede prestaties op zowel studie als werk, is dat u voldoende uitgerust bent. Het is belangrijk om de slaapkamer op een goede manier in te richten.  Wilt u de slaapkamer verven? Zelfs de manier waarop een slaapkamer geverfd wordt, kan verschil maken tussen uitgerust zijn of niet. In dit artikel geven we u enkele tips met betrekking tot het verven van de slaapkamer.

De kleur

We hoeven u natuurlijk niet uit te leggen dat de kleur ontzettend belangrijk is wanneer u gaat de slaapkamer verven gaat. In een slaapkamer geldt dit eigenlijk nog veel meer dan in andere ruimtes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dat kleuren een psychologisch effect hebben op een mens en dat geldt natuurlijk dubbel voor een slaapkamer. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde kleuren die energie opwekken, terwijl het juist de bedoeling is dat je in de slaapkamer tot rust komt. De keuren grijs en wit worden over het algemeen het meest gebruikt in slaapkamers. Ook de kleur bruin komt erg vaak voor. Deze kleuren zijn rustgevend en zorgen er bovendien voor dat de slaapkamer een luxe uitstraling krijgt en ook nog eens groter lijkt. Natuurlijk worden ook andere kleuren vaak gebruikt in de slaapkamer. Over het algemeen blijkt echter dat de kleuren wit, grijs en bruin het meest rustgevend zijn.

Probeer en combineer!

U kunt in principe ieder jaar opnieuw de slaapkamer verven. Het is dus geen enorm risico om eens iets te proberen. Wanneer u iets in uw hoofd heeft, kunt u gerust uw kamer eens op die manier verven. Als namelijk achteraf blijkt dat het toch niet zo’n succes is, kan er gewoon weer overheen geverfd worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het bed en andere meubels, kan een verflaag regelmatig vervangen worden. Probeer ook eens te combineren met verschillende kleuren. Op deze manier is het namelijk mogelijk om verschillende accenten te leggen in de slaapkamer. U zult versteld staan van de resultaten.

Slaapkamer verven? Doe het niet alleen!

Het is verstandig om de slaapkamer niet alleen te verven. Niet alleen gaat het werk sneller; twee zien ook nog eens meer dan een. Op deze manier heeft u twee verschillende meningen over de nieuwe kleur en blijkt achteraf niet dat alleen u de nieuwe muren na de slaapkamer verven mooi vindt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Landelijke tuin
Next post Badkamertrends 2014