Read Time:1 Minute, 59 Second

De landelijke tuin is erg populair. Niet alleen op het platteland, maar ook midden in de stad kunt u een stukje eigen natuur creëren door een landelijke tuin aan te leggen. Er zijn een aantal elementen die een tuin landelijk maken: waterpartijen, veel groen, doorkijkjes en beschutte zitjes. In dit artikel zullen we al deze elementen doornemen zodat ook jij zelf een landelijk tuin kunt aanleggen.

Waterelement

Water is een van de belangrijkste elementen om een landelijk wonen gevoel te creëren. Water kan een stroompje zijn of een grote vijver met bijpassende beplanting er omheen. Een mooie waterpartij trekt kikkers en vogels aan die de tuin direct omtoveren tot een prachtig landelijk schouwspel. Je kunt de vijver vol zetten met zuurstofplanten en er bijvoorbeeld karpers in laten zwemmen, door de vijver mooi af te bakenen met riet en andere vaste planten is de landelijke sfeer helemaal compleet.

Beplanting

De landelijke tuin heeft altijd lekker veel en weelderige beplanting. Over het algemeen wordt een landelijke tuin niet gesnoeid en er worden zeker geen planten in vormen geknipt. Uiteraard mag er wel bijgeknipt worden als de beplanting alles overwoekerd, maar normaal gesproken kan de natuur helemaal zijn gang gaan. De planten in een landelijke tuin kunnen worden onderverdeeld in een aantal soorten: klimplanten, vaste planten en hagen. Klimplanten kunnen mooi tegen schuttingen, muren en andere elementen opklimmen. Wat ook vaak terugkomt in een landelijke tuin is een plantenboog waartegen bijvoorbeeld klimrozen, Chinese bruidsluier of de Clematis groeien.
Een landelijk tuin heeft vaak ook mooie hagen in glooiende vormen die bijvoorbeeld een pad naar een zitplaats markeren. Geschikte planten zijn bijvoorbeeld de Hulst, Meidoorn en Jeneverbes, deze trekken ook heel wat vogels aan die zich snel thuis zullen voelen in de tuin. Als vaste planten kunnen bijvoorbeeld prima vlinderstruiken, lupine’s en hortensia’s gebruikt worden. Met een goed indeling en variatie aan beplanting heeft een landelijke tuin het hele jaar door kleur.

Bestrating van de landelijke tuin

Een ander belangrijk element voor een landelijk uitstraling is de bestrating. Gebruik liever geen grote moderne tegels, deze passen niet in een landelijke tuin. Voor een landelijk uitstraling worden vaak oude tegels, klinkers en bakstenen gebruikt. Veel van deze bestrating krijgt door veroudering en slijtage een sfeervolle en landelijke uitstraling. Ook wordt er vaak slingerend door de tuin een grindpad aangelegd, zeker wanneer deze wordt afgebakend door een haag geeft dit een landelijke uitstraling.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Trends in stijlvol wonen
Next post Slaapkamer verven