Read Time:2 Minute, 15 Second

Ben je uitgekeken op het huidige interieur in huis? Er zijn verschillende, relatief simpele manieren om het interieur te vernieuwen zonder direct alle meubels te moeten vervangen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van luxe, chique douchewandpanelen. Deze panelen van marmer geven de badkamer de uitstraling van een hotel, waardoor het iedere ochtend een feestje is om hier de dag te kunnen beginnen. Doordat deze wandpanelen in verschillende varianten worden aangeboden, vind je vrijwel zeker een model die past bij de bestaande douche. Populair is het tegenwoordig om voor een zwarte regendouche met een losse handdouche te kiezen. De marmeren wandpanelen kunnen over het bestaande tegelwerk gemonteerd worden. Voordeel hiervan is het feit, dat een uitgebreide renovatie van de badkamer niet noodzakelijk is. 

Ook andere ruimtes in huis eenvoudig op te knappen 

Niet alleen voor de badkamer worden mogelijkheden geboden om de ruimte voordelig en relatief makkelijk op te knappen. Naast de douchewandpanelen zou je ook kunnen overwegen een aantal grote planten in de badkamer te plaatsen; het geeft een botanische uitstraling aan de ruimte. Ook andere ruimtes geef je eenvoudig een nieuwe, frisse look. Steenstrips binnen op de muur van de keuken of bijvoorbeeld achter het bed in de slaapkamer gebruiken is een voorbeeld van de mogelijkheden die je hebt. Je kunt de steenstrips zelf op de wand aanbrengen; ze zijn voorzien van een sterke kleeflaag. Doordat de toplaag van natuursteen gemaakt wordt, gaan de steenstrips lang mee en zijn ze ook na een paar jaar nog mooi. 

Zorg voor meer licht in huis met een verlaagd plafond 

Zeker in nieuwbouwwoningen kiest men tegenwoordig vrijwel standaard voor het gebruik van een verlaagd plafond. De ruimtes zijn relatief hoog in nieuwbouwwoningen. Zeker wanneer je deze huizen vergelijkt met oudere panden. Het plafond voorziet men vervolgens van meerdere led spotjes, die de hoeveelheid licht in de ruimte verbeteren. Daarbij geven de spots de ruimte een luxe uitstraling; in het bijzonder de combinatie van spotjes in de keuken met de zelfklevende steenstrips op de wand. Het licht zal fraai weerkaatsen op deze strips. Hetzelfde effect creëer je met de combinatie van led spots en een marmeren wandpaneel in de badkamer. 

Geef de ruimte een warme look met een vloerkleed 

Niet alleen de wanden van ruimtes hebben een grote impact op de uitstraling hiervan. Dit geldt ook voor de vloer in de kamer. Door een groot vloerkleed te gebruiken, geef je de ruimte een warmere uitstraling zonder de vloer te moeten vervangen. Daarbij voelt een vloerkleed lekker warm aan je voeten. Je kunt bij het gebruik van vloerkleden spelen met de stijl en vorm hiervan. Kies bijvoorbeeld tussen een groot rechthoekig vloerkleed of twee kleinere ronde kleden. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
voordeuren huis Previous post Dit zijn de populairste typen buitendeuren
persoonlijke tint interieur Next post Een extra persoonlijke tint aan je nieuwe huis geven!