Read Time:2 Minute, 37 Second

Een aantal weken geleden ben ik in een nieuwe winkel in Sydney geweest. De winkel is gevestigd in een oud fabriekspand en is van binnen en van buiten werkelijk schitterend. De bakstenen muren en de hoge plafonds geven het een industrieel gevoel. Er zijn meerdere winkels en kunstenaars in de fabriek gevestigd. Perfect voor een gezellig dagje uit. Ik ging erheen voor een specifieke winkel, een die ik al tijden wilde bezoeken; de winkel van Sibella Court, een bekende Australische Designer.

Ze is een van mijn meest favoriete interieur designers. Ze heeft een compleet eigen stijl, eentje die heel bijzonder en uniek is; haar styling is een soort van kunst! Elke item vertelt een eigen verhaal… Ze is niet alleen een interieur stylist, maar heeft een achtergrond in geschiedenis en heeft de hele wereld over gereisd. En dat kun je zien; in haar prachtige boeken ( Etcetera, The stylist guide to NYC, Nomad, Bowerbird en Gypsy) zie je haar perfect gestijlde verzamelingen tentoongesteld. Ze gebruikt veel donkere diepe kleuren en alles voelt erg authentiek.

p1013730 p1013735 p1013729 p1013726 p1013728 p1013725 p1013722 p1013720 p1013721 p1013719 p1013717 p1013718

Op naar de winkel dus! Niet alles is te koop, een behoorlijk gedeelte van de winkel wordt gevuld met haar prive collectie. Het voelde aan als een combinatie van een museum en een heel grote zolder vol met allerlei bijzondere schatten. Je vindt er meubels, kunst en allerlei kleine frutseltjes. Een filmset… daar deed het me aan denken, een filmset van een museum. Een perfecte imperfectie, die in mijn ogen vrijwel onmogelijk te creeren valt.
Hoewel ik haar plaatjes prachtig vind, en ik door al haar boeken genoeg inspiratie heb, ben ik nooit in staat geweest om haar stijl te kunnen kopiëren. Daar is nu verandering in gekomen, tenminste dat dacht ik… nu kon ik tenslotte haar spulletjes kopen!

Ik heb er ruim een uur rondgedwaald en bleef maar ‘oohh’ en ‘ahhh’ roepen. Hoewel ik alles mooi vond, kwam ik vrij snel tot de conclusie dat qua stijl de meeste spulletjes toch niet in ons huis passen. En zoals ik al eerder heb geschreven, zelfs als je iets heel mooi vindt is het niet altijd een goed idee om het aan je interieur toe te voegen. Het moet tenslotte in het geheel passen.

Uiteindelijk ben ik met alleen twee kleine porseleinen ‘fortune cookies’ naar huis gegaan. Die trouwens ook nog eens fantastisch werden ingepakt. Daar zijn ze in Austalie sowieso een stuk beter in dan in Nederland. Je krijgt hier vaak een vloeipapiertje om je kleding of accessoire. Zo ook deze keer; eerst een heel mooi bedrukt vloeipapiertje, vervolgens een doosje en toen ook nog een leuk tasje. Ik was in mijn nopjes!

Ik ben er erg blij met de fortune cookies, en je hebt ze, als je me volgt op Instagram, al een aantal keer voorbij zien komen. Maar ik moet toegeven, dat mijn styling nog steeds niet op die van Sibella Court lijkt, zelfs niet een klein beetje. Ik leg me neer bij het feit dat haar spulletjes hebben niet genoeg is om haar na te kunnen doen. Ik heb daarom dus ook besloten dat ik lekker vasthoud aan mijn eigen stijl, want die past eigenlijk veel beter bij mij!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Behang
Next post Licht in de donkere dagen dankzij je sfeerhaard!