Read Time:2 Minute, 52 Second

Bio Ethanol in opkomst.

Nu het einde van de zomer in zicht is, staan ineens de donkere maanden voor de deur. Hierdoor kunnen veel woningen wel wat extra gezelligheid gebruiken. Niets straalt zo veel warmte en huiselijkheid uit als een brandende open haard in de woonkamer. Voor de warmte hoeven we het niet te doen, daarvoor hebben we verwarming, maar voor een intieme sfeer is een brandend vuurtje nodig. Het aanleggen of aansteken van een haard was vroeger altijd een heel gedoe. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Haarden komen er in vele maten en prijsklassen. Daarom is het creëren van een sfeervol huis is nog nooit zo makkelijk geweest. Met name Bio Ethanol haarden zijn zeer gebruiksvriendelijk en onderhoudsvrij.

In het kort: Wat zijn Bio Ethanol haarden    

Deze haarden hebben geen rookkanaal, en werken op een speciale brandstof. Door de combinatie van techniek en brandstof, roken de haarden niet en zijn ze zeer zuinig in gebruik. Je hoeft slechts de brandstoflade te vullen en de haard aan te zetten. Er is dus geen gas-toevoer nodig, zelfs geen stopcontact! Omdat Bio Ethanol haarden ook in kleine uitvoeringen worden gemaakt, zijn ze zeer geschikt om te verplaatsen, als u de sfeer wilt mee nemen naar een andere ruimte.

Tafelmodel

Geen plaats voor een open haard? Wees niet getreurd. Bio Ethanol haarden zijn er zelfs als tafelmodel. Op deze manier kan iedereen voor een gezellig vuurtje zorgen. Het formaat van tafelhaard ‘Enna C13’, van ‘Ruby Fires’ is met 28 cm2 zeer handzaam. Net als de voet voet van de sfeerhaard, zijn de gasbrander en gasplaatjes van keramiek. Dit is niet alleen stijlvol, maar helpt ook tegen het warm worden van de sfeerhaard. De ‘Enna C13’ heeft een brandduur van 4 á 5 uur, voordat deze opnieuw gevuld moet worden. Ideaal voor binnen en buiten! Je koop dit tafelmodel nu al voor €111,-. Het ‘gezellig om tafel zitten’ krijgt hiermee een nieuwe dimensie.’

tafel sfeerhaard

Foto: https://www.zitmaxx.nl/sfeerhaarden/tafelhaard-enna-c13.html

Wandmodel sfeerhaarden

Mocht je een plek vrij hebben aan de muur, dan is een wandhaard een leuke optie. Veel ruimte zal deze haard, met haar 20 centimeter diepte, niet in beslag nemen. De ombouw van Bio Ethanol haard ‘Goya’, komt in zwart en zilver en is een echte ‘eyecatcher’. De haard is 97 centimeter breed en 65 centimeter hoog. Ook deze haard heeft gas-, of elektriciteit toevoer nodig. Hij moet alleen aan de muur worden opgehangen. Je koopt hem nu voor €515,-, en is een aanwinst voor iedere modern interieur. Zeker voor niet al te ruime appartementen een slimme keuze.

sfeerhaarden

Foto: https://www.zitmaxx.nl/sfeerhaarden/hanghaard-goya-2.html

Schouwmodel sfeerhaard

Als de ruimte (en je persoonlijke voorkeur) het toelaat, dan kun je ook voor een schouw, model open haard kiezen. Schouw-modellen zorgen voor een meer huiselijke en landelijke uitstraling. Model ‘Santos’, van ‘Ruby Fires’ is een moderne, minimalistische schouw. Deze is gemaakt van ‘fossielsteen’. Dit is een zeer unieke steensoort die overeenkomsten heeft met gepolijst marmer en daardoor een chique uitstraling heeft. ‘Fossielsteen’ is een natuurproduct, daarom is geen enkel model exact hetzelfde, hiermee haal je dus echt een uniek product in huis. Een groot voordel ten opzichte van de ouderwetse open haard, omdat je geen afvoerkanaal hoeft aan te leggen. Schouw Santos is te koop voor €1804,-.

sfeerhaarden

Foto: https://www.zitmaxx.nl/sfeerhaarden/ethanol-haard-santos-5820lb.html

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx wonen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Sibella Court
Next post De leukste accessoires voor thuis!