Read Time:2 Minute, 45 Second

Every plain wall deserves a piece of work, so why not cover it with a smile?”
Shawn Lukas

Zoals ik eerder beschreef hebben we een vrij neutraal design huis. De binnenkant van het huis heeft houten vloeren, witten muren, een witte keuken en op de boven verdieping vind je grijze vloerbedekking. Al die witte muren waren toch een klein beetje saai, er miste iets. Diepte, textuur.. ik had meer ‘lagen’ nodig.

Na lang zoeken op vele interieurblogs, instagram en pintrest moest ik toch echt toegeven dat behang de beste oplossing leek om dit doel te bereiken.

Maar.. behang?… echt? Ik heb nooit echt van behang gehouden. Ging ik dit echt doen? Behang is zo stijf en zo net niet helemaal leuk. En ook niet onbelangrijk, ik kan helemaal niet behangen!!

Alle twijfels werden overboord gegooid toen ik via via een klein bedrijfje vond die custom made behang voor je kan printen. Het is een lokaal bedrijf dat op een natuurvriendelijke manier de meest fantastische patronen voor je maakt. Alles is handgetekend en de kleuren kan je helemaal aanpassen.  Ze hebben een aantal verschillende collecties, een is met waterverf vlakjes, de ander met potlood getekende lijntjes enzovoorts. Het is meer kunst dan behang, en dat was precies wat me zo aansprak.

 

design-desk fabric-samples handdrawn-designs printer shop-front wall-stamps-close-up wallpape-samples wallpaper-rolls wrapping-corner

 

 

Ik ben een kijkje gaan nemen in de winkel, je vind er behalve behang ook schitterende wandplaten. Ze doen me denken aan de oude schoolplaten die de juf vroeger in de klas gebruikte. Na uitgebreid gesproken te hebben met de eigenaar van de winkel was ik overtuigd dat we dit gingen doen.

Het behangen zou heel makkelijk zijn zei hij, en als we het zat zijn kan het zo van de muur getrokken worden. Ook liet hij me zien dat ze hetzelfde patroon op stof konden printen! Daardoor was ik helemaal overtuigd.

Vervolgens brak er een periode aan waarin we de kleur perfect moesten krijgen. Om dit te bereiken stuurde ik hem staaltjes van de muurverf, de vloer en de bank voor het behang dat ik beneden wilde. Ook stuurde ik hem een stukje behang en foto’s van het bed voor het behang van de slaapkamer.

Na een paar weken werd het het thuisbezorgd, en tot mijn blijdschap kwam ik erachter dat het ook al op maat geknipt was. Ik hoefde dus niet zelf het patroon goed te krijgen. De panelen zijn genummerd en je hoeft ze alleen maar op de goede manier op de muur te lijmen en het restantje eraf te snijden! Het was een makkie! Hoera!

We hebben tot nu toe twee muren behangen; de groene muur zie je wanneer je het huis binnen komt, het is echt een kunstwerk, en het maakt de ruimte zo vrolijk!

hallway

In de slaapkamer hebben we een lichtgrijs behang gehangen. Ik heb stof met hetzelfde patroon laten drukken en daar twee hele grote kussen van genaaid. Nu kunnen we heerlijk in bed luieren. Perfect voor een zondagochtend in bed!

bedroom-before bedroom-finished bedroom-wallpaper-panels

Ik was erg huiverig voordat we begonnen, wat als het toch niet leuk zou zijn, maar ik ben helemaal om! Ik heb alweer een andere muur in gedachten die dezelfde behandeling zal moeten ondergaan!

Ben je ook opzoek naar wat meer warmte of textuur in jouw huis, dan kan ik je zeker aanraden om aan het behangen te slaan!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Leuke hanglampen in de meest uiteenlopende stijlen
Next post Sibella Court