Read Time:2 Minute, 45 Second

De winter is weer van start gegaan en dit betekent dat steeds meer mensen liever binnen blijven dan naar buiten gaan. Hoe meer je in je eigen huis blijft, hoe belangrijker het interieur van jouw woning is. Wil jij deze wintermaanden ook doorbrengen in een gezellig huis met een warme winter inrichting? Lees dan in dit artikel hoe je jouw woning een warme winter inrichting kunt geven met vier praktische tips.

Tip 1: geef jouw winter interieur warme tinten

Door jouw interieur te verrijken met meubels en woonaccessoires met warme tinten, krijgt jouw woning meteen een gezellige en warme uitstraling. Enkele voorbeelden van warmte tinten die je in jouw winter interieur kunt verwerken, zijn tinten als bordeauxrood, bruin en koper. Uiteraard combineer je deze drie kleuren niet met elkaar, maar kies je één warme kleurtint om jouw winter interieur een warme tint te geven en toch rustig te houden.

design kaarsen

Tip 2: gebruik wit als basis

Veel mensen zien wit als een kille kleur, maar in feite is de kleur wit helemaal niet het toonbeeld van kilheid. Gebruik je de kleur wit op de juiste manier, dan kan deze kleur jouw woning juist veel rust geven. Schaf bijvoorbeeld een witte bank aan, plaats een wit salontafeltje bij die fauteuil waar je altijd zo graag zit of versier je bank met witte kussentjes en jouw winter interieur krijgt meteen een rustige uitstraling. Aangeraden wordt om niet alleen de kleur wit te gebruiken, want met alleen witte meubelstukken en woonaccessoires krijgt jouw winter interieur een ietwat saaie en kille uitstraling. Gebruik je wit als basis, dan is dit juist erg trendy.

wit als basis

Tip 3: koop donzige dierenvellen voor jouw interieur

Je ziet ze tegenwoordig overal: huiden van kleurige koeien, zachte schapen en zelfs lieve konijntjes. Door een koeienvel, schapenvel of velletje van een ander dier in jouw huis te leggen, krijgt jouw woning meteen een hele warme en natuurlijke uitstraling. Wil je geen dierenvellen van echte beesten in je huis, maar vind je de uitstraling van een lekker donzig schapenvachtje wel erg leuk? Dan kun je ook een nep dierenvel aanschaffen, want ook deze producten worden veel aangeboden bij diverse woonwinkels en webshops met woonaccessoires.

winter inrichting

Tip 4: maak het gezellig met kaarsjes

In de winter wordt het vroeg donker en als het eenmaal donker is, is niets zo gezellig en warm als het ontsteken van kaarsen. Van grote dinerkaarsen voor op de keukentafel tot kleine waxinelichtjes die je in groepjes bij elkaar kunt zetten: alle soorten kaarsen kunnen jouw huis een gezellige en warme uitstraling geven. En door kaarsen aan te schaffen die qua kleur bij jouw winter interieur passen, dragen de kaarsen bij daglicht ook zeker iets bij in het winter inrichting van jouw woning.

kaarsen in witte tinten

Ga direct aan de slag met jouw winter inrichting

Er zijn vele mogelijkheden om een echte winter inrichting te creëren in jouw woning. Wil je niet te veel aanpassen in het huidige interieur om een echte winter inrichting te krijgen, dan koop je simpelweg wat kaarsen om jouw woning meer gezelligheid te geven of schaf je een lekker zacht dierenvel voor jouw interieur aan. Ben je bereid om echt flink uit te pakken bij het creëren van een winter interieur, dan zijn er genoeg mogelijkheden om een echte winter inrichting te maken in jouw huis.

Fotocredits: www.decorilla.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Scheepshouten meubels van uniek Chinees hout
Next post De staande lamp: de duizendpoot onder de lampen