Read Time:2 Minute, 3 Second

Scandinavisch wonen is al jaren in trek bij het Nederlandse publiek. De simplistische stijl en de vele rondingen in de elementen zijn een lust voor het oog. De uitspraak “less is more” lijkt te zijn uitgevonden door de Scandinaviërs. Toch blijft de prijs een punt van discussie als het om de aanschaffen van Scandinavische designmeubelen gaat. Dat vonden ook de Bosnische designers Salih Teskeredzic en Mustafa Cohadzic van Gazzda. Samen brachten zij dit betaalbare merk naar de Nederlandse markt.

Persoonlijke stijl

Over elk design van Gazzda is zorgvuldig nagedacht. Bij het ontwerpen van de meubelen is goed gekeken naar of het design vernieuwend, praktisch en slim is geconstrueerd. Hierdoor geven de meubelen van Gazzda een zeer persoonlijk en warm gevoel. Pas wanneer beide designers 100% overtuigd zijn over de uniekheid van het product, nemen zij het in productie.

De designers van Gazzda vinden dat ‘thuis’ de meest bijzondere plek is op aarde. Daarom heeft Gazzda het haar missie gemaakt om zo waardig mogelijke meubilair te ontwerpen voor deze plek.

Gazzda meubels

Bron: http://www.archiproducts.com/en/products/226700/ena-lacquered-sideboard-with-doors-ena-sideboard-gazzda.html

Bosnische productie

Gazzda is een Bosnisch merk, de productie vind dan ook in Bosnië plaats. Dat is maar goed ook, Bosnië is namelijk groot geworden door het bewerken van hout. Houtbewerking is daar een ambacht die vaak van vader op zoon wordt doorgegeven.

Het resultaat van deze productie vertaalt zich in twee meubel collecties; de Fawn collectie en de Ena collectie. De Fawn collectie is een zeer natuurlijke collectie. Deze bestaat ook overwegend uit hout. Bij de Ena collectie heeft Gazzda meer accent gelegd op het Scandinavische aspect van de meubels. Hier zijn lichte houten elementen gecombineerd met witte hoogglans highlights.

Betaalbare prijzen

De meubellijn van Gazzda richt zich voor een groot deel op de eetkamer. Daarnaast maakt Gazzda ook meubilair voor de woon, slaap- en studeerkamer. De prijzen van eetkamertafels starten vanaf circa €1.200,-. De prijzen van dressoirs starten vanaf circa €600,-. Deze prijzen zijn relatief laag voor kwalitatief goede eetkamerproducten. Dit komt omdat Gazzda deze producten machinaal maakt. Hierdoor ligt de productiesnelheid hoger. Het voordeel hiervan is dat je een 100% symmetrisch product krijgt. Daarnaast rijdt Gazzda pas met vrachtwagens met meubelen naar Nederland wanneer deze vol zijn. Dit gaat ten koste van de leveringssnelheid, maar scheelt in de prijs!

Dit artikel is geschreven door interieuradviseur Rob Brinks van Zitmaxx Wonen

bron uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/550072541965525771/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bouwen!
Next post Onze zolder part 2