Read Time:2 Minute, 33 Second

Inmiddels zijn we twee maanden verder en de zolder ziet er compleet anders uit. In juni schreef ik hoe we in maart begonnen aan dit grote project in ons huis. Van een donkere en zwaar verouderde rommelzolder proberen we iets gaafs te maken! De schroten, jaren 60 tapijt en verlaagd plafond zijn eruit en het dak is nu goed geïsoleerd. De stukadoors kunnen beginnen!

zolder1 (1)

Ik ben er in de tussentijd achter gekomen dat het daadwerkelijk 45 m2 vloeroppervlak is! Dat is echt wel heel veel vierkante meters om ineens aan bruikbaar woonoppervlak toe te kunnen voegen. Ik kan niet wachten om het echt in te gaan richten eigenlijk. Als je zo’n project zo langzaam aanpakt als wij doen wordt je geduld wel op de proef gesteld. Het voordeel is in dit geval dat het om de zolder gaat en dat we de ruimte niet dagelijks gebruiken en zien.

Wat inmiddels wel een beetje irritant begint te worden is dat de complete inhoud van de zolder opgeslagen staat in het kantoorkamertje, een verdieping lager. Die kamer is klein en staat tot het plafond toe volgestouwd. De deur kan net dicht. Nog een niet bruikbare ruimte dus. Dat motiveert om door te werken 😉

zolder2 (1)

We maken er een multifunctionele ruimte van. Als je de trap oploopt kom je op een overloop waar een wastafel is. Daar is ook de wasmachine, de droger en een droogrek. Via een klein halletje kan je naar twee kamers. De grootste kamer wordt onze slaapkamer. In deze kamer is de nok van het dak zichtbaar en hebben we een vliering waar we spullen kunnen opbergen die we niet regelmatig gebruiken. Reisspullen, kerstversiering, winterjassen… dat soort dingen. De kleinere kamer wordt logeerkamer en kledingkamer.

zolder3 (1)

Met het stuc op de muren begin je al een geweldig verschil te zien. Het moest natuurlijk even drogen maar je ziet hoe het gaat worden, eindelijk. Na het stuken worden de muren nog gewit en de donkerbruin gebeitste balken worden geschuurd. De combinatie van de witte muren met de ruwe houten balken van het huis is supermooi!

zolder4 (1)

Nu is het tijd om weer zelf het klussen op te pakken. Via Marktplaats hebben we oude deuren gevonden die lijken op de jaren 30 deuren in de rest van ons huis. De ene is lichtgroen en de ander lichtblauw dus schuren en schilderen! Ook de balustrade van de trap en de oude deurpost zijn nog donkerbruin.

zolder5 (1)

De vloer is ons volgende plan. Er ligt een originele plankenvloer maar daar zitten gaten in en de vloer is erg dun. Als je nu loopt of praat op zolder hoor je alles een verdieping lager wel heel goed. We willen graag dezelfde vloer op zolder als die we op de eerste verdieping hebben liggen. Die bevalt erg goed en het zorgt voor eenheid in de bovenverdiepingen. Een wit geoliede grenen plankenvloer. De tekening van de grenen planken vinden we mooi en door de witte olie krijgen de planken een mooie licht houten kleur.

Hopelijk ligt deze snel… dan kan ik gaan inrichten en laat ik weer meer zien!

Anne

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Scandinavisch Design voor Oost-Europese prijzen!
Next post De vijf vreemdste designlampen van dit moment