Read Time:2 Minute, 39 Second

Denk jij nu al aan de koude winter? Zeker als je een grote woning zoals een loft of een industrieel pand hebt, is het heel belangrijk om een gezellige en warme sfeer te creëren. Een lekker echt houtvuur van is hierbij onontbeerlijk. Net als je hele industriële interieur moeten deze ronde hangende houtkachels een robuuste uitstraling hebben. Geen nood: uit al de ontwerpen van houtkachels kun jij zonder problemen een schitterende industriele hangende houtkachel kiezen. Wij wakkeren je inspiratie alvast aan met een aantal mogelijkheden.

ronde hangende houtkachel

Vierkant, ovaal of rond?

Een ovalen of vierkante industriele hangende houtkachel oogt lekker stoer. Maar als je voor je hangende houtkachel rond kiest, dan creëer je gegarandeerd een mooi evenwicht in de strakke en brute lijnen van je loft. Zelfs met een vrij minimalistische ronde hangende houtkachel, waarbij je een strakke lange buis hebt en een vrij kleine vuurhaard, kun je nog altijd perfect een stoere look creëren. Er bestaan zelfs ronde hangende houtkachels die er uitzien als één langwerpige buis die uit het plafond komt: rechtdoor of met een kromming onderaan. Dit is pure klasse voor een industrieel pand! Ga je toch liever voor robuust en heel erg ‘aanwezig’? Ook dit kan: kies dan voor een haard met stoere lijnen, een grote deur vooraan of een grote opgehangen plateau waarop je vuur maakt.

ronde hangende houtkachels

Kies voor een draaibare vuurhaard

Een ronde draaibare houtkachel is de perfecte oplossing in grote kamers. Afhankelijk van waar je je bevindt, richt je de ronde draaibare houtkachel naar je toe. Plaats je ronde hangende houtkachel bijvoorbeeld tussen de eethoek en de salon. Zo kun je in beide delen van jouw leefruimte genieten van een heerlijk vuur!

hangende houtkachel rond

Een ronde hangende houtkachel met glas

Ronde hangende houtkachels waarbij de vuurhaard volledig in glas is uitgevoerd, is eveneens uiterst geschikt voor grote ruimtes. De stralingswarmte verspreidt zich in alle richtingen, zodat je optimaal rendement krijgt. En bovendien is dit een heel gezellig vuur. Je kunt er met het hele gezin rond gaan zitten. Waar je je ook in de kamer bevindt, je hebt altijd een mooi uitzicht op het knetterende vuur.

Hangende houtkachels hebben heel wat voordelen

Ten opzichte van een houtkachel die op de vloer staat, hebben hangende houtkachels enorm veel voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld de plaats onder de hangende kachel makkelijk schoon houden. Een tweede voordeel is dat je met een hangende houtkachel rond het vuur kunt gaan zitten. Op de plek waar anders je salontafels staat, installeer je je houtkachel. Dit bevordert de gezelligheid enorm. Het aantal uren dat je met je gezin aan de haard zult doorbrengen, zijn talloos. Een zeer belangrijk voordeel van een ronde hangende houtkachel is dat de warmte niet rechtstreeks in de schouw gestuurd wordt. Ze gaat eerst over een hele lengte door een buis. Zeker bij hoge plafonds zoals in loft-woningen is dit een meerwaarde. Dit geeft in je kamer nog eens extra warmte die niet mag onderschat worden! En tenslotte is een dergelijke ronde hangende houtkachel heel stijlvol. Ze staat meer centraal en is een pure blikvanger.

industriele hangende houtkachel

bronnen:Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Terrastegels bij Tegelmegashop.nl; Top collectie voor de beste prijs
Next post Hoe financier je een duurzame verbouwing en hoeveel kun je hiermee besparen?