Read Time:2 Minute, 16 Second

Kleuren hebben hun betekenis. Misschien gelooft u dit of niet? Wat er ook van waar is, kleur schept in elk geval sfeer. Zoals je in je interieur zorgvuldig je kleuren kiest, zo doe je dat ook voor je tuin. Heb je graag een bonte mengeling aan kleuren? Of kies je liever voor een paar opvallende kleuren? Er bestaat een bloem die bijna in elke kleur bestaat: de ranonkel. Wij lichten alvast voor jou een tipje van de sluier over wat je allemaal met deze bijzondere bloem kunt aanvangen.

Ranonkels: prachtige en makkelijke bloeiers

zomerbollen

Ranonkels zijn bloembollen die je op zonrijke plekken kunt planten. Ideaal is de zuid- of west-kant van je tuin. Zet ze bijvoorbeeld in een border en met een groepje bij elkaar. Zo komen hun mooie kleuren het meest tot hun recht. Ze geven heel veel bloemen en zijn uitstekend bestand tegen allerlei ziektes. Ze kunnen ook in potten en kuipen geplant worden. Let op: ze zijn niet winterhard en moeten de winter binnen overleven.

De bloeitijd van de ranonkel

Als je de bloembollen vroeg genoeg (februari) in potten plant, kun je ze half april al in de tuin planten. Maar geen nood: ook maart en april zijn nog geschikt om de bloembollen rechtstreeks in de tuin te planten. De bloeitijd van deze prachtige bloem is april, mei en juni. Met wat geluk heb je ook nog bloemen in juli. Zelfs al laat de zon het afweten, deze bloemen brengen gewoon een zonnige sfeer in je tuin.

De ranonkel: een charmant kikkertje

De ranonkel, een tedere en toch prachtige bloem, staat symbool voor ‘charme’. In het Victoriaanse tijdperk werden ze door de heren veelvuldig aan dames gegeven als ze hun charmes wilden tonen. Ook nu maak je met een bosje ranonkels altijd wel iemand blij. Het woord ‘ranonkel’ betekent ‘kikkertje’ (Latijn). Ze komen oorspronkelijk uit zeer vochtige gebieden. Dit is alvast een hele geruststelling: ze zullen niet zo gauw wegrotten.

Ranonkels voor binnen en buiten

De ranonkel doet het uitstekend buiten, maar is ook een prachtige snijbloem. Verwerk ze in grote boeketten. Ze blijven lang fris en zijn daardoor perfect voor in bloemstukken. Ze zijn de ideale bloemen om een romantische sfeer in huis te scheppen. Anderzijds kun je ze in strakke creaties verwerken voor een modern interieur. Ranonkels zijn zo veelzijdig dat je er alle kanten mee uit kunt.

Diverse soorten ranonkels

Met ranonkels kun je een hele creatie in je tuin maken. Buiten het grote gamma aan kleuren, heb je eveneens de keuze tussen verschillende soorten ranonkels: kleine en grote bloemen, lage en hoge planten bijvoorbeeld. Combineer ze naar hartelust met elkaar en met andere bloemen. Met een paar sets bloembollen kleur jij je tuin deze zomer helemaal vol!            

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een luxe luchtbed is uitstekend te gebruiken als logeerbed
Next post Tuinmeubelen kopen? Wat zijn belangrijke overwegingen