Read Time:2 Minute, 56 Second

Romantische slaapkamer ideeën voor een weldadige slaapkamer

De slaapkamer is een rustpunt in het huis. Het is de ideale plaats om je terug te trekken, tot rust te komen en een goed boek te lezen. En dat niet alleen: we bedrijven er de liefde en we brengen er misschien wel de grootste hoeveelheid tijd door.
Reden temeer om van je slaapkamer een gezellige plaats te maken. Met deze romantische slaapkamer ideeën wordt jouw slaapkamer een onweerstaanbare oase.

Breng rust in je slaapkamerinterieur

Het belangrijkste ingrediënt voor een romantische slaapkamer is rust. Zorg voor een interieur dat van onder tot boven rust uitstraalt. Weersta de verleiding om je slaapkamer als dumpplaats te gebruiken voor kunstprojecten, onopgevouwen was of stapels boeken en tijdschriften. Slapen in een magazijn is niet het recept voor een romantische stemming. Ook een veelvoud aan accessoires en prullaria, druk behang en felle contrasterende kleuren kunnen het gevoel van rust verstoren. In de nieuwe slaapkamertrends van 2015 is minimalisme de bepalende factor. We zien een combinatie van verschillende accenten, zoals hout, katoen en glas.

romantische slaapkamer

fotos: romantischcadeau.nl

Zorg voor de juiste verlichting

Een fel TL-schijnsel is niet erg vleiend. Wil je in je slaapkamer gegarandeerd op je best zijn? Leg dan eens het accent op schaduwen en de zachte gloed van gefilterd licht. De romantische slaapkamer ideeën van 2015 houden hier ruimschoots rekening mee. De ivoorkleurige verlichting aan beide zijden van het bed (niet meer dan 60 watt!) is een absolute sfeermaker. Voor een nóg romantischer effect vervang je de witte verlichting door zachtroze gekleurde lampen. Alleen kaarslicht is nóg romantischer, maar niet aan te raden vanwege het brandgevaar.

Romantische slaapkamer ideeën voor de authentieke slaapkamer

Een geliefde trend in 2015 is de authentieke slaapkamer. Hier zien we geen strakke stijl, maar eerder een robuuste stijl met een krachtige uitstraling. Het gebruik van hout, antieke meubels, zacht linnen en decoratie behoort tot de standaard uitrusting van de authentieke slaapkamer. En wat dacht je van een opvallende accentwand? Je zult merken dat dit direct zorgt voor een intieme sfeer. Ook kaarsen, bloemen en kleurrijke stoffen zorgen voor de juiste aankleding. Het voordeel is dat je deze eenvoudig kunt aanpassen om een nieuwe look te creëren.

romantische-donkere-slaapkamer

foto: slaapkamer-ideeen.nl

Het geheim van een eclectische slaapkamer

Het combineren van stijlen en trends is helemaal van nu. Ook ideaal als het om romantische slaapkamer ideeën gaat! Gebruik je fantasie en laat verschillende stijlen elkaar ontmoeten. Je zult merken dat romantiek en een strakke industriële stijl prima samengaan! Of wat dacht je van een exotische etno-stijl? Het sleutelwoord bij het combineren van verschillende elementen is evenwicht. Breng je romantische slaapkamer ideeën tot leven met lichte basistinten, verfijnde voorwerpen en gebloemde motieven. Een strakke touch wordt gerealiseerd door het spelen met contrasten, Oosterse zen-vormen of een industriële lamp.

De nieuwste slaapkamer trends 2015: de hotelkamer

Wat is er heerlijker dan om na een vermoeiende reis te kunnen neerploffen op een luxe hotelbed? De hotelkamer is dan ook de nieuwste slaapkamertrend van 2015. Met de volgende romantische slaapkamer ideeën creëer je een onvervalst hotel-effect. Zorg voor een royale boxspring als basis. Voeg daar een ruime hoeveelheid kussens aan toe. Voorzie ook in de juiste gemakken, zoals een handig bureau, een thee set of een mini-tv met afstandsbediening. Rustige kleuren vormen de basis voor de hotelkamer. Je kunt dit naar wens aanvullen met zorgvuldig gekozen accessoires zoals een schilderij aan de wand.

Nieuwsgierig geworden naar nóg meer slaapkamer interieurtips en -ideeën? Lees dan de slaapkamertrends van 2015.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips voor energie besparen in huis
Next post Etnisch interieur