Read Time:4 Minute, 3 Second

Pvc heft de laatste jaren enorme sprongen gemaakt in populariteit als het om vloeren aankomt. De keuze in de verschillende soorten vloeren is erg groot en er komen nog steeds nieuwe typen bij. Des te verwonderlijk dat pvc zo populair blijft, of misschien ook wel niet, want het is niet voor niets dat een pvc vloer zo populair is. Daarnaast heb je bij een aanbieder als Floorhouse enorm veel keuze in pvc vloeren. Kiezen voor een pvc vloer is namelijk kiezen voor een vloer met zeer veel voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Wat is pvc?

Pvc staat voor polyvinylchloride, wat een erg makkelijk te bewerken materiaal is. Een eerste verschil dat direct opvalt tussen een pvc- en een laminaat vloer, is de dikte. Laminaat bestaat namelijk uit meerdere lagen die op elkaar geperst worden, hierdoor is een laminaat vloer een stuk dikker dan een pvc vloer. En waar een laminaat altijd wordt gelegd als een kliksysteem, kan een pvc vloer ook verlijmd worden. Vaak wil dit echter wel zeggen dat de ondergrond vlak en schoon moet zijn. 

Goede ondergrond

Zeker als de betonnen ondervloer al wat ouder is, kan dat best wat werk zijn. Dat schoonmaken moet gebeuren omdat anders de lijm niet plakt. Heb je een oude betonnen ondervloer? Dan zul je waarschijnlijk eerst een dunne laag egaline moeten aanbrengen, zodat de lijm goed houdt. Als je de nieuwe pvc vloer over de oude, bijvoorbeeld houten, vloer heen legt, heb je dit probleem meestal niet. Aangezien een pvc vloer erg dun is, kiezen mensen vaak voor deze laatste optie.

Een pvc vloer is perfect voor vloerverwarming

Het feit dat een pvc vloer dus dun is, maakt hem ook erg bruikbaar in combinatie met vloerverwarming. De vloer wordt namelijk rechtstreeks op de ondervloer bevestigd, waardoor de warmte daar snel doorheen kan komen. Aangezien er normaal gesproken veel rendement verloren gaat bij het aanzetten van de vloerverwarming, is een pvc vloer duurzaam omdat de warmte er snel doorheen kan en zo de ruimte kan opwarmen.

Minder geluidsoverlast

Aangezien een pvc vloer direct tegen de ondervloer aan ligt, waar laminaat door het kliksysteem vaak zweeft, levert dit minder geluid op. Door het zweven ontstaat namelijk een soort van klankkast, wat je dus bij een pvc vloer niet hebt. Sterker nog, een pvc vloer is een van de meest geluidsarme vloeren die er zijn. Dit maakt een pvc vloer erg bruikbaar in een flat of appartement. De onderburen zullen minder last van je hebben.

Egaliseren van de ondervloer

Je kunt ervoor kiezen om de pvc vloer op de houten vloer te verlijmen, maar dan moet deze zo ontzettend goed geëgaliseerd zijn, dat dat bijna altijd door een professional gedaan moet worden. Beter neem je een goede, niet te dikke ondervloer, die je op de houten vloer legt en waar je dan weer de pvc vloer op legt. Als je een geschikte ondervloer hebt gevonden, kun je deze makkelijk zelf leggen. Snijd de stroken met een scherp mes op maat en leg ze los op de vloer. Een goede ondervloer dempt geluid, houdt vocht tegen en zorgt voor een egale basis om je pvc vloer op te leggen.

PU-beschermlaag

Een pvc vloer gaat ontzettend lang mee, wat hem dus erg duurzaam maakt. Zo’n vloer heeft namelijk een PU-beschermlaag, die tegen veel bestand is. Zodoende kan de vloer goed tegen intens gebruik, of krijg je niet makkelijk beschadigingen of krassen door bijvoorbeeld spelende kinderen of huisdieren.

Kliksysteem

Een pvc vloer hoeft bij de juiste ondervloer niet verlijmd te worden. Je kunt dan een pvc vloer met kliksysteem nemen, die je makkelijk zelf kunt leggen. Dit doe je eigenlijk hetzelfde als met kliklaminaat. Leg hierbij de pvc planken, of tegels, niet te strak tegen de muur aan. Dit omdat het materiaal gaat uitzetten. Als je bovenstaande tips volgt, moet het leggen van een pvc vloer helemaal geen probleem zijn.

Makkelijk schoon te houden

Hygiëne is natuurlijk erg belangrijk. Vooral in een hotel, restaurant, zorginstelling of openbare ruimte, maar uiteraard ook thuis. Bij een pvc vloer kunnen bacteriën en vuil zich niet in barsten verstoppen. Bovendien veeg je het oppervlak gemakkelijk schoon. Een PVC vloer is daarnaast geschikt voor alle ruimtes. Van woonkamer tot keuken of badkamer. Een PVC vloer is namelijk vochtbestendig en zo goed als krasvrij.

Veel opties in pvc vloeren

PVC vloeren zorgen ervoor dat je de looks hebt van een natuurlijke vloer, maar niet de lasten. Daarbij speelt ook de prijs in het voordeel van de pvc vloer. Ten opzichte van bijvoorbeeld een houten vloer ben je vele malen goedkoper uit. Van leisteen tot keramiek, van eik tot dennenhout, van betonlook tot visgraat, eigenlijk is alles mogelijk. De verscheidenheid in pvc vloeren is enorm. Daarom is er altijd wel een pvc vloer te vinden die aansluit bij jouw stijl en voorkeur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Ronde vormen in je interieur Previous post Ronde vormen in je interieur: de mooiste inspiratie
ronde spiegels Next post De voordelen van grote ronde spiegels in huis