Read Time:2 Minute, 5 Second

Een grote ronde spiegel in de woonkamer kan net zo goed een stylings functie hebben, als ook een gebruiksfunctie. Het kan namelijk de perfecte accessoire zijn die je kamer ruimtelijker maakt, of juist zorgt voor meer intimiteit. Daarnaast zorgt een spiegel altijd voor meer licht in de ruimte. Qua trends op het gebied van spiegels zien we de afgelopen jaren dat grote, ronde spiegels aan populariteit winnen. Niet voor niets, want dit type spiegel voegt een hoop aan een interieur toe.

Mix van rechthoekige- en ronde voorwerpen

Een interieur bestaat uit veel rechte vormen. Meubels, zoals tafels een stoelen zijn hebben vaak een rechte vorm, maar ook andere elementen zoals ramen en deuren zijn rechthoekig. Door hier juist een andere vorm bij te plaatsen, zoals een ronde spiegel, kan er een leuke dynamiek ontstaan in de ruimte. Deze afwisselinge zorgt er juist voor dat het interieur niet gaat vervelen, en het bestaande, rechte, meubilair, komt er ook plots mee in eem ander licht te staan.

Spelen met de ruimtelijkheid

Heb je maar één raam en niet veel licht in je kamer? Plaats dan een grote, ronde spiegel recht tegenover dat raam en je krijgt ineens veel meer licht in die ruimte, waardoor deze groter en frisser oogt. Kleine ruimtes lijken met een grote ronde spiegel aan de muur  sowieso ineens een stuk groter, omdat je delen van de kamer gereflecteerd ziet. Je creëert hiermee het optische idee dat er nog een ruimte is. Wil je het echt ruimtelijk aanpakken? Plaats dan twee spiegels op wanden die haaks op elkaar staan, dit geeft het effect of je in een zaal bent. 

Een ronde spiegel is de ultieme accessoire voor aan de muur

Natuurlijk is er ook niets mis met de aanschaf van een spiegel puur als accessoire. Er zijn namelijk ronde spiegels te vinden in allerlei maten en stijlen. Als je een spiegel vindt in de stijl van je interieur zal die zeker een extra toevoeging zijn in die ruimte. Vaak kiezen mensen ook om deze reden een spiegel omdat het moeilijker (en vaak duurder) is om mooie kunst te vinden die goed in je interieur past. Als je een schilderij aan de muur hangt, dan is dit schilderij vanuit elk punt hetzelfde. De afbeelding van de spiegel verandert immers niet, en het is een plat oppervlak. Maar als je naar een spiegel kijkt, dan zie je ineens diepte. Je creëert hiermee een extra dimensie én je ziet vanuit elk punt van de kamer iets nieuws.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
pvc vloer Previous post Pvc, een van de meest populaire vloeren van het moment
telefoonhoesje onmisbaar in huis Next post Een telefoonhoesje is ook in huis onmisbaar