Read Time:2 Minute, 33 Second

Hout, zeer gewaardeerd om zijn schoonheid en klasse, is een stevig en veelzijdig materiaal dat de juiste zorg nodig heeft om glanzend en helder te blijven. Er zijn verschillende factoren die de glans kunnen aantasten: licht, vochtigheid, slijtage en vervaging zijn de belangrijkste vijanden van houten vloeren. Als je je houten vloeren zo goed mogelijk wilt polijsten, let dan bij het schoonmaken van je huis op een paar dingen. Hier zijn enkele tips om de glans van je hout na verloop van tijd te behouden. Een polijstmachine kopen is hiervoor zeker een aanrader! 

Zelf je houten vloeren polijsten is ongetwijfeld de verstandigste en meest kosteneffectieve keuze. Zorg er echter voor dat je vloer schoon is voordat je begint. Gebruik voor het verwijderen van stof en vuil een goede stofzuiger die zelfs de kleinere resten kan verwijderen. Een goede oplossing om je oppervlakken op natuurlijke wijze te reinigen, zonder gebruik te maken van chemische reinigingsmiddelen, is de stoomzwabber. Hoover-modellen ontsmetten en stomen je oppervlakken en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Kies een van de Hoover-stoommoppen, je perfecte bondgenoot voor het ontsmetten van je huis, 100% effectief en duurzaam, dankzij stoom die elk oppervlak diep reinigt.

Om je houten vloeren op te fleuren en ze meer te laten glanzen, is er volgens de expert Wooninformatie.nl nog een heel handig apparaat. We hebben het dan over de boenmachine, die naast het opzuigen van vuil ook een laagje beschermende en boenwas op je vloeren aanbrengt. Vloerpolijstmachines zorgen voor professionele reinigingsprestaties en verbeteren de schoonheid van je vloeren. Houten vloeren moeten inderdaad met was worden behandeld om ze waterdicht en glanzend te maken.

Er zijn daarnaast veel soorten producten voor het polijsten van houten vloeren. Welke moet je kiezen? Allereerst moet je weten van welke houtsoort je vloer is gemaakt, zodat je het beste product voor dat specifieke materiaal kunt gebruiken. We kunnen houten vloeren opdelen in twee grote groepen:

  • Houten vloeren met synthetische verf: ze moeten worden behandeld met was, verdund in een emmer warm water, na het zorgvuldig lezen van de instructies van het product.
  • Houten vloeren zonder verf: ze moeten worden gepolijst met natuurlijke oliën – zoals vlas- of amandelolie – verdund in water.

Als je je laminaatvloeren wilt polijsten (ook wel “imitatiehouten vloeren” genoemd, omdat ze niet echt van hout zijn gemaakt), heb je verschillende opties. Je kunt dezelfde stappen volgen als voor houten vloeren, behalve dat laminaat minder onderhoud nodig heeft. Hier zijn enkele handige tips voor een perfect gepolijste laminaatvloer:

  • Gebruik speciale en specifieke schoonmaakproducten, zoals Care+Protect ontsmettingsmiddel;
  • Als de vloer niet erg vuil is, stofzuig hem dan en gebruik warm water met een kleine hoeveelheid afwasmiddel;
  • Maak de vloer niet te nat, gebruik een licht vochtige doek;
  • Als de laminaatvloer dof is, herhaal je het polijstproces een paar keer totdat je een bevredigend resultaat krijgt;
  • Veeg bij hardnekkige vlekken een kleed meerdere keren over het aangetaste gebied.

Nu je alle tools hebt om voor je vloeren te zorgen, kun je eindelijk de glanzende houten vloeren hebben waar je altijd al van hebt gedroomd! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
spiegel woonkamer Previous post Op deze manier zorg je voor een lichtere woonkamer
Next post Zelf kerstkaarten ontwerpen