Read Time:2 Minute, 8 Second

Wil je jouw woonkamer een nieuwe stijl geven? Een lichte woonkamer geeft vaak meer rust, hierdoor oogt de woonkamer ook groter en dit is een fijne plek om je dag door te brengen. Nieuwe meubels, een nieuwe kleur of een nieuwe inrichting. Met de volgende tips kun jij jouw woonkamer met kleine aanpassingen een stuk lichter maken. Lees dus snel verder!

Nieuwe accessoires in je woonkamer

Hou jij van kussentjes, kleine prulletjes en accessoires om in je woonkamer te leggen? Dat is heel leuk, maar hierdoor kan je woonkamer erg druk ogen. Een opgeruimde woonkamer geeft een rustig gevoel waar je echt kan ontspannen. Deel je woonkamer daarom zo in dat deze prullen minder opvallen. Heb je een dichte kast? Deze kun je bijvoorbeeld vervangen voor een open kast. Dit oogt veel opener en hier kun je mooi al je beeldjes en potjes in kwijt. Een spiegel kan ervoor zorgen dat de woonkamer veel groter lijkt en dit is een extra invalshoek voor meer licht. Kijk eens bij een spiegel op maat voor de perfecte grootte. 

Je woonkamer in een nieuwe stijl

Met een paar kleine aanpassingen kun je de stijl van je woonkamer snel veranderen. Wat dacht je van de kleur? Een donkere kleur geeft al snel een nauwe en sombere uitstraling, terwijl een lichte kleur openheid en warmte uitstraalt. Je woonkamer verven is niet moeilijk en hoeft ook geen week te duren. Plan een vrije dag in, en kijk eens kritisch naar je woonkamer. Wat wil jij dat er veranderd? Een andere inrichting kan ook al veel wonderen doen, probeer het eens uit en kijk wat het beste staat. 

Een wat grotere verbouwing

Wil je drastisch meer licht in je woonkamer, maar is dat nu niet mogelijk? Dan kun je ervoor kiezen om je woonkamer groter te maken. Kijk eens kritisch naar die ene muur die in de weg staat, kan die er niet uit? Meer ruimte zorgt voor een open sfeer en voor meer lichtinval. Je kunt er ook voor kiezen om een extra raam te maken. Daglicht is iets waar je in je huis nooit genoeg van kunt hebben. Kijk bij het kiezen van nieuwe ramen ook eens naar gelaagd glas. Dit is extra hard glas die wanneer het breekt, niet in duizend stukjes valt. Dit is veiliger tegen bijvoorbeeld letselschade. 

Hopelijk heb je met deze tips een beter beeld gekregen van hoe jij je woonkamer een stuk lichter maakt. Een extra raam, een opgeruimde uitstraling of een likje verf kan al veel wonderen doen.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
werkplaats inrichting Previous post Geef een nieuwe inrichting aan je werkplaats
vloer polijsten Next post Polijst je houten vloeren om ze te laten glanzen