Read Time:3 Minute, 41 Second

Planten maken je badkamer helemaal af. Planten in de badkamer staan gezellig, huiselijk en fris tegelijkertijd. Toch is de ene plant geschikter voor de badkamer, dan de ander. Daarom de vraag: welke planten zijn geschikt voor in de badkamer?

Geschikte planten voor in de badkamer

Er zijn verschillende planten die geschikt zijn om in de badkamer te plaatsen, afhankelijk van de lichtomstandigheden en de vochtigheidsgraad in de ruimte. Hieronder tref je een aantal planten die het over het algemeen goed doen in de badkamer.

Photos

Planten in een donkere badkamer: allereerst de Photos (Epipremnum aureum). Dit is een populaire keuze voor planten in de badkamer vanwege zijn gemakkelijke verzorging en zijn vermogen om goed te gedijen in verschillende lichtomstandigheden, waaronder een donkere badkamer. Het is ook een huisplant die niet veel onderhoud behoeft. Pothos plants zijn gek op vochtigheid, dus een badkamer is de perfecte plek voor hen om hun mooie bladeren te vertonen. De Pothos kan ook helpen bij het zuiveren van de lucht in de badkamer door schadelijke stoffen te filteren.

Calathea

Een ander voorbeeld is de Calathea huisplant. De Calathea is ook een populaire kamerplant voor planten in de badkamer vanwege zijn prachtige bladeren met opvallende kleuren en patronen. De plant gedijt goed in vochtige omgevingen, waardoor hij goed geschikt is voor een badkamer.

Een van de redenen waarom de Calathea goed in een donkere badkamer kan worden geplaatst, is dat hij geen direct zonlicht nodig heeft. In feite kan te veel direct zonlicht de bladeren verbranden en beschadigen. De Calathea gedijt goed in helder, indirect licht, waardoor hij ook geschikt is voor ruimtes met weinig licht.

Bovendien houdt de Calathea van vochtige omstandigheden, zoals de hoge luchtvochtigheid in een badkamer. De plant heeft regelmatig water nodig en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond nooit volledig uitdroogt. Het is ook belangrijk om de plant niet te veel water te geven, omdat de wortels kunnen gaan rotten.

Orchideeen

Planten in een goed belichte badkamer: Orchideeën zijn prachtige kamerplanten met kleurrijke en vaak geurige bloemen. Ze zijn populair vanwege hun elegantie, en kunnen goed groeien in een lichte badkamer.

Een van de redenen waarom orchideeën goed in een lichte badkamer kunnen worden geplaatst, is dat ze van nature in een tropische omgeving groeien waar ze worden blootgesteld aan veel licht. Ze hebben echter geen direct zonlicht nodig, omdat dit de bladeren kan verbranden en de bloemen kan beschadigen. Orchideeën gedijen het best in helder, indirect licht.

Orchideeën hebben ook regelmatig water nodig, vooral als ze in een vochtige omgeving zoals een badkamer worden geplaatst. Het is belangrijk om de orchidee niet te veel water te geven, omdat de wortels anders kunnen gaan rotten. Een goede manier om te controleren of de orchidee water nodig heeft, is door de grond te controleren. Als de grond droog aanvoelt, is het tijd om water te geven.

Een ander voordeel van het plaatsen van orchideeën in een lichte badkamer is dat de luchtvochtigheid hoger is dan in andere kamers in huis. Orchideeën houden van een hoge luchtvochtigheid en kunnen goed gedijen in deze omstandigheden.

Bovendien hebben orchideeën een positief effect op de luchtkwaliteit in huis. Ze nemen koolstofdioxide op en geven zuurstof af, waardoor ze bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

Graslelie / spinnenplant

Een ander voorbeeld is de graslelie, ook wel bekend als de spinnenplant. Dit is een populaire kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en zijn gemakkelijke verzorging. De plant gedijt goed in verschillende lichtomstandigheden en kan daarom goed worden geplaatst in een lichte badkamer.

De graslelie gedijt goed in helder, indirect licht en kan overleven in minder helder licht, waardoor hij geschikt is voor verschillende lichtomstandigheden.

Bovendien is de graslelie een relatief onderhoudsarme plant en heeft hij niet veel water nodig. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, omdat de wortels kunnen gaan rotten. Het is voldoende om de grond vochtig te houden en de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

Tot slot is de graslelie een goede keuze voor een lichte badkamer omdat hij snel groeit en zich gemakkelijk kan vermeerderen. Hierdoor kan de plant snel een volwassen en weelderig uiterlijk krijgen, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van de badkamer.

De vraag “welke planten zijn geschikt voor in de badkamer” is hiermee hopelijk beantwoord. Gelukkig is de keuze voor badkamerplanten nog steeds reuze en is er voor ieder wat wils! Veel shopplezier!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
warme sfeer in huis Previous post Met behulp van deze tips creëer jij een warme sfeer in huis
houten lamellen Next post Zo maak je jouw woonkamer gezelliger