Read Time:2 Minute, 29 Second

Je woont al jaren in dezelfde woning. Een mooie straat, een fijn huis en dus ook een heerlijke plek om te zijn. Toch heb je na al die tijd en al die voordelen nog altijd het gevoel dat er iets mist. Het voelt nooit echt als thuiskomen. Als je ergens anders op visite bent, verwonder je je altijd over de huiselijkheid en warme sfeer daar. Thuis ontbreekt dat op alle vlakken. Jammer, want jouw thuis hoort juist het mooiste en fijnste plekje te zijn. Een plek waar je je heerlijk terug kunt trekken. Waar je direct geniet van de warmte en gezelligheid die enkel een eigen huis je kan bieden. 

Toch kunnen we ook niet ontkennen dat het inrichten van een woning niet gemakkelijk is. Althans, je kunt zo een gehele stijl van Pinterest afhalen. Of een complete showroom opkopen. Maar dat is juist niet wat je wilt. Je wil je eigen persoonlijkheid in het interieur leggen. Het kille showroomgevoel juist voorkomen. Hoog tijd om hier dus verandering in te brengen. Maar hoe ga je te werk? Met behulp van de volgende tips creëer jij eenvoudig een warme sfeer in huis.

De juiste verlichting

Neem allereerst een kijkje bij Ledwereld.nl en ga op zoek naar de juiste verlichting. Een slecht lichtplan heeft grote gevolgen voor de sfeer (en functionaliteit) in huis. Belangrijk is dat er een goede combinatie tussen de belangrijkste lichtsoorten is. Er zijn echter ook mensen die enkel voor algemene verlichting kiezen. Meer is toch niet nodig? Hiermee is de ruimte voldoende verlicht om de functionaliteit van de ruimte te verhogen. Dat klopt, maar hoe zit het met de sfeer?

Juist door te spelen met verschillende lichtelementen, creëer je meer sfeer. Denk daarom ook aan sfeerverlichting, accentverlichting en functionele verlichting. Vind je het lastig om een goed lichtplan op te stellen? Schakel dan deskundige hulp in. Je zult merken dat de ruimte dan al een geheel andere uitstraling krijgt.

Kies voor andere materialen

Lang waren vooral kille en robuuste materialen erg populair. Sommige mensen overdreven hier nogal eens in. Verkeerd materiaalgebruik kan echter grote gevolgen hebben voor de uitstraling van een huis. Natuurlijk betekent dit niet dat je geen stoere materialen meer binnen je interieur mag gebruiken. Probeer deze echter wel te combineren met zachte en warme materialen. Zo creëer je meer contrast en een warme en gezellige sfeer in huis.

Maak de woning persoonlijker

Een huis wordt pas echt een thuis als deze jouw persoonlijkheid bevat. Stel jezelf de vraag of mensen direct zouden merken dat jij hier woont. Stel, een collega die je nog nooit op bezoek hebt gehad, komt op visite. Waar merkt hij aan dat hij in het goede huis is? Hangen er bijvoorbeeld foto’s? Souvenirs van jouw mooiste reizen? Staat jouw hobby groots uitgestald? Zijn er quotes die hem aan jou doen denken? Al deze dingen maken een huis een thuis. Als iedereen direct ziet dat jij hier woont, heb je het goed gedaan. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
interieur design Previous post De basisprincipes van interieurontwerp
planten in de badkamer Next post Planten in de badkamer