Read Time:2 Minute, 4 Second

We vinden het vaak leuk om ons interieur in te richten. Een nieuwe bank in de woonkamer, een sausje over de muur in de keuken of een ander gordijn in de slaapkamer. Het geeft de ruimte weer een frisse start. Je raakt op die manier niet verveeld in het interieur waar je zoveel tijd in doorbrengt.

We vergeten vaak om onze werkplaats ook regelmatig te vernieuwen. Dit kan echter net zo belangrijk zijn. Door nieuwe meubels of kleuren toe te voegen aan de ruimte voelen we ons vaak extra gemotiveerd om weer aan de slag te gaan. Wil je weten hoe je jouw werkplaats opnieuw kan inrichten zonder te veel moeite, lees dan dit artikel. 

Vervang verouderde of kapotte meubels

Kijk allereerst goed rond in de ruimte. Wellicht staan er meubels in die ondertussen verouderd zijn of zelf niet meer goed functioneren. Het is een logische stap om deze meubels als eerste aan te pakken. Plaats bijvoorbeeld nieuwe lockers in jouw werkplaats, waarvan de sloten goed en soepel werken. Dit lijkt misschien een simpele aanpassing, maar in de praktijk kan het veel werkplezier opleveren. Elke dag stuntelen met sloten die niet goed werken en deuren die niet goed dichtgaan levert geen fijne sfeer op. Begin dus eerst met de dingen die echt aan vervanging toe zijn. 

Zorg voor een nieuw kleurtje op de muur

Zijn alle meubels nog in goede staat, dan kan je kijken of je wat nieuwe kleuren kan toevoegen. Neem bijvoorbeeld een muur onder handen en geef deze een hele nieuwe kleur. Verf de muur met een felle kleur of geef het juist een zachte uitstraling. Of misschien heb je behang gezien dat goed bij jouw werkplaats past. Het kan natuurlijk ook zijn dat je de huidige kleur wil behouden, maar dat deze door de loop der jaren vervaagd is. Ook dan is het een goed idee om de muur een nieuw likje verf te geven en alles lekker op te frissen. 

Voeg nieuwe accessoires toe aan de inrichting 

Tot slot kan je ervoor kiezen om nieuwe accessoires toe te voegen aan jouw werkplaats inrichting. Dit is een subtiele maar goede manier om jouw werkplaats nieuw leven in te blazen. Vervang de mokken voor de koffie, bestel nieuwe onderzetters of zorg voor een leuk schilderijtje aan de muur. Ook het plaatsen van planten in een ruimte geeft een veel frisser en natuurlijk uiterlijk. De werkplaats lijkt dan weer zo goed als nieuw. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
buiten klussen Previous post Buiten bezig met klussen? 
spiegel woonkamer Next post Op deze manier zorg je voor een lichtere woonkamer