Read Time:2 Minute, 9 Second

Uiteraard is het fantastisch je huis te stylen met de mooiste en nieuwste spulletjes. Maar wil natuurlijk ook graag dat je huis als jouw huis aanvoelt en niet als een showroom. Goede interieurstyling betekent niet altijd dat duurder of nieuwer beter is.

Door niet alles nieuw te kopen, maar wat oudere dingen te mix-matchen met die nieuwe bank creer je een eigen orginele stijl. Belangrijk is wel dat je zorgt dat de verschillende spullen goed bij elkaar passen, anders wordt het een rommeltje in huis.

En, ook niet onbelangrijk, met een beetje geluk bespaar je een hoop geld. Daarnaast vind ik het zelf heel erg leuk om iets op te knappen. Het is zo’n bevredigend gevoel wanneer het klaar is! Een kast of een stoel schuren geeft mij een onstpannen gevoel, een soort meditatie voor een klusser…

P1013887 P1013888 P1013892 P1013894 P1013895 P1013897

Ik heb een poosje geleden twee stoelen op de kop getikt op gumtree. Dit is de Australische versie van marktplaats. De stoelen zijn van het merk ‘Parker’. In opgeknapte staat zijn ze een kapitaal waard. Het prachtige ontwerp van de stoel in combinatie met de goede kwaliteit zorgt ervoor dat ze vaak voor ruim $700,-  verkocht worden.

Degene die deze stoelen online zette, wist dit duidelijk niet; ik kocht beide stoelen voor $100.-  

Ze zagen er verschrijkkelijk uit, en mijn man dacht dat ik niet goed bij mijn hoofd was. Maar nadat ik de oude bekleding eraf haalde en midagje had geschuurd zag je een prachtige stoel tevoorschijn komen. De groeven van het hout, en de verchillende kleuren in het hout maken het een echt kunstwerkje. Ik heb daarom besloten om het hout kaal te laten; er zit een dun laagje beschermende deense olie op, en verder heb ik het onbewerkt gelaten.

De bekleding van deze specifieke stoel gaan om de stoel heen, en het was te moeilijk voor mij om dit zelf in elkaar te naaien. Daarom ben ik bij een plaatselijke bekleder langs gegaan. Hij heeft me geholpen met het maken van de kussens. Het voordeel hiervan was ook dat hij toegang had tot een grote collectie stoffen. Ik heb gekozen voor een grijze bekleding, een stuk donkerder dan de bank. Daardoor lijkt het niet alsof ik het hebt geprobeerd te matchen.

Het eindresultaat is prachtig geworden! Ik ben er vreslijk blij mee. En hij zit nog lekker ook!

P1013854 P1013810111 P1013857 P1013856
Ik ga nu binnenkort beginnen met de tweede stoel, die komt in de studeer kamer. Deze krijgt waarschijnlijk dezelde bekleding als de eeste. Maar ik zit eraan te denken om het rugkussen in een lichtere kleur te laten bekleden. To be continued!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe maak je van de zolder een waardige slaapkamer?
Next post Leuke hanglampen in de meest uiteenlopende stijlen