Read Time:3 Minute, 5 Second

Hoewel het vooral gezien wordt als zomerproduct, is een opblaasbare jacuzzi ook in de winter juist heel ontspannend. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Daarnaast in dit artikel een aantal tips om er tijdens de winterperiode volop van te genieten

Bekijk deze opblaasbare jacuzzi hier

Opblaasbare jacuzzi gebruiken in de winter, waarop letten?

Een van de populairste opblaasbare jacuzzi’s is de Intex jacuzzi. Bij Intex raden ze het eigenlijk af om de jacuzzi in de winter te gebruiken, omdat ze niet gebouwd zijn op temperaturen tegen of onder het vriespunt. Echter, als je er zorgvuldig mee omgaat, zijn er in de winter zeker dagen dat je er volop gebruik van kunt maken. Hieronder even twee dingen waar je rekening mee moet houden, alvorens we overgaan op de tips om er volop van te genieten.

Bij voorkeur plaatsen in een serre

Indien mogelijk, plaats de opblaasbare jacuzzi dan altijd in een serre. Hier is de jacuzzi beschermd tegen weersinvloeden. Je kunt de opblaas jacuzzi in dat geval heel de winter op laten staan. In de zomer verplaats je hem dan – als je wilt – gewoon weer naar buiten. Let er wel op dat je de opblaas jacuzzi niet plaatst op een vloerbedekking, laminaat of andere pure binnenvloer. Die kunnen beschadigingen oplopen. Een stenen ondergrond is het beste.

Niet buiten laten staan als het vriest

Heb je geen serre, maar wil je in de winter toch genieten van je opblaas jacuzzi? Dat kan tot op zekere hoogte. Zodra het begint te vriezen, moet je de jacuzzi wel echt opbergen. Anders is de kans groot dat je opblaasbare spa niet meer bruikbaar is in het voorjaar of de zomer.

Tips voor een geslaagde bubbelavond in de winter

Heb je de knoop doorgehakt en besloten (ook) in de winter lekker van je opblaasbare jacuzzi te genieten? Top! Dan volgen hier een aantal tips voor geslaagde bubbelavonden in de winter.

Aanvullen met heet kraanwater

In de winter ligt de omgevingstemperatuur natuurlijk een stuk lager dan in de zomer. Het verwarmen of warm houden van je jacuzzi is dus een stuk moeilijker en kost veel energie. Je doet er verstandig aan om op de avond dat je wilt gaan bubbelen, de opblaas jacuzzi aan te vullen met heet kraanwater. Dan hoeft je heater minder hard te werken, wat je een hoop energiekosten bespaart.

Creëer een gezellig winters sfeertje

Natuurlijk is het leuk om als je in de jacuzzi zit een leuk sfeertje om je heen te hebben. Wat dacht je ervan een sfeertje naar het jaargetijde te creëren; een winters sfeertje. Hang wat warme, sfeervolle lampjes op of zet wat lampen in de tuin of serre neer. Daarnaast is een achtergrondmuziekje heerlijk voor de ultieme ontspanning. Plaats een speakertje en zoek een gezellige winterse afspeellijst. En tja, je hebt het niet in de hand, maar stel je voor je zit in de serre lekker te bubbelen en het heeft buiten gesneeuwd. Genieten!

Nodig vrienden of familie uit

Als je dan toch bezig bent met het creëren van een leuk sfeertje, waarom dat leuke sfeertje dan niet delen met vrienden en/of familie!? Fijne muziek, een gezellig sfeertje, bubbels en leuke mensen om je heen, heerlijk toch? Natuurlijk hoort daar ook wat te drinken bij. Ga bijvoorbeeld voor een lekker warme chocolademelk, kop koffie, wijntje, biertje of iets fris. Quality time!

Zorg voor iets warms na het bubbelen

Heb je de jacuzzi buiten staan? Houd dan rekening met de koude buitenlucht. Als je uit het warme water stapt, komt de koude buitenlucht extra hard aan. Neem dus altijd een handdoek en/of warme badjas mee naar de jacuzzi. Oh, en iets warms voor onder de voetjes. Wel zo prettig!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
bruin interieur Previous post Een bruin interieur: 5 x inspiratie
plafond verhogen Next post Een laag plafond optisch verhogen: 5 tips