Read Time:1 Minute, 54 Second

Iedereen heeft het wel eens gedaan; klussen. Voor sommigen is het een ontspanning, maar voor velen iets om tegenop te kijken. Van die plintjes die al weken in de hoek van de kamer liggen tot het uitstellen van het schilderen van de nieuwe tv-kast. Met de onderstaande klustips tover je jouw huisje in tot een waar paleis.

Netwerk

Er zijn van die personen die beginnen te klussen, zonder eerst de handleiding te hebben gelezen. Hoe lastig kan het zijn, ten slotte? Het gaat hier niet alleen om Ikea-kasten, maar om jouw huis. Lees je van tevoren goed in voordat je begint met klussen. Er zijn genoeg websites waarbij er stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. Heb je niet genoeg aan de websites? Je kent vast wel mensen die werken in de bouw. Schakel een handige buurman, oom of collega in, die je op weg kan helpen. Je netwerk kan ontzettend belangrijk zijn. Je buurman kan heus wel even een bakkie komen doen en jou goede tips geven.

Voordat je begint…

Voordat je gaat klussen is het noodzakelijk om alle spullen gekocht te hebben. De moed zakt in je schoenen als je voor de 21e keer naar de bouwmarkt moet voor iets kleinere schroefjes. Nog iets om aan je handige buurman te vragen; of je alles hebt wat je nodig hebt. Voordat je begint is het ook handig als je het zo makkelijk mogelijk maar voor jezelf. Niets is vervelender dan constant bukken voor de kleinste dingetjes. Pak een tafeltje voor jezelf, waar je alles op kunt leggen. Ga daarnaast niet lopen tobben met een schroevendraaier, maar kijk je buurman lief aan voor een schroeftol.

YouTube vs. Google

Stel dat je geen handige buurman hebt die je kan helpen, zorg dan dat je gebruik maakt van YouTube. Sommige klussers maken veel gebruik van Google, maar YouTube is vaak een beter medium. Je kunt zien hoe iemand het doet en dat werkt beter dan dat je iets leest op Google. Hoe je het beste een plafond kunt schilderen of een kastje in elkaar kunt zetten, vind je allemaal op YouTube.

Is het klussen bevallen en ben je inmiddels een echte pro geworden? Wellicht kun je als klusjesman aan de slag, mocht je een carrièreswitch overwegen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
houten vloer leggen Previous post Een goede houten vloer is het halve werk
bioscoopkamer Next post Kamer over? tover het om tot een ware bioscoopkamer!