Read Time:2 Minute, 31 Second

In je huis een nieuwe houten vloer leggen kan een erg goed idee zijn. Je geeft het interieur een nieuwe uitstraling en het materiaal heeft vele voordelen. Toch heb je flink wat verschil in houten vloeren. Wat zijn de laatste houten vloer trends en welke passen perfect bij jouw interieur? 

Op zoek naar het design

Een houten vloer kopen is niet iets waar je te makkelijk over moet denken, je moet op diverse zaken letten zoals: 

– het design: past het bij de rest van het interieur? En is het een vloer die meegaat met de laatste trends? 
– het gebruikte materiaal: kan je de vloer wel betalen? Sommige materialen zijn een stuk duurder, maar ogen dan wel net wat luxer. 
– patronen: je hebt naast egale designs ook vele vloeren met een uniek en eigen patroon. Met name het visgraatpatroon wat vroeger vooral bij de rijken voorkwam is tegenwoordig een topper in de lijst van houten vloer trends. 

houten vloer trends

Het kleurgebruik is belangrijk

Een design moet je mooi vinden. Maar naast een design wat je leuk vindt moet je goed letten op de kleuren bij een houten vloer kopen. De impact van de vloer is groot. Heb je al een donker interieur? Kies dan liever voor een rustige en lichte vloer omdat de ruimte anders erg donker en klein oogt. In een licht interieur kan je een donkere vloer mooi laten opvallen. Meubes en vloerkleden kunnen zo extra opvallen. Als je toch je interieur alleen licht wilt houden, dan heb je een ruimte die flink wat groter lijkt, maar meubels zullen minder de eyecatcher zijn. 

Let op met vloerverwarming

Er zijn diverse soorten houten vloeren: je hebt de massieve vloeren en de parket/laminaat varianten. Wanneer je een massieve vloer hebt van hout heb je iets authentieks en unieks in huis. Hoewel het een prachtige vloer is, heb je het grote nadeel dat je geen gebruik meer kunt maken van de vloerverwarming vanwege de slechte geleiding. Neem dit dus ook mee in de overweging bij een houten vloer kopen. 

houten vloer trends

Onderhoud

Een houten vloer leggen betekent niet dat je dan niets meer aan de vloer hoeft te doen. Elke vloer heeft onderhoud nodig, echter zijn er significante verschillen: bij een massief houten vloer kunnen vlekken snel intrekken. Ook vocht is voor dit type vloer funest. Bij een goedkope houten laminaat vloer is het onderhoud makkelijker (maar nog steeds belangrijk). Bedenk van tevoren of het onderhoud een breekpunt is. Daarbij dienen de meeste houten vloeren ook te onderhouden worden met speciale olie om ze in goede conditie te houden. Deze olie dien je minstens 1x per jaar toe te passen. Vaak ogen de vloeren zelfs beter na verloop van tijd als het onderhoud goed wordt toegepast. 

Vochtige ruimtes

Overal in je huis een houten uitstraling klinkt leuk, echter zijn houten vloeren niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers vanwege de werking. Het beste kan je dan vloeren gemaakt van een ander materiaal(bijvoorbeeld PVC) gebruiken met een houten uitstraling.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
warmpjes erbij zitten Previous post Je zit er weer warmpjes bij met spouwmuurisolatie
onmisbare klustips Next post Onmisbare tips voor het klussen