Read Time:2 Minute, 31 Second

Ben jij iemand die graag tijd spendeert in de tuin? Dan wil je natuurlijk dat je tuin er mooi bij ligt. Ook is het natuurlijk hartstikke fijn als jouw tuin onderhoudsvriendelijk is, zodat je hier niet heel vaak tijd aan hoeft te besteden. Een onderhoudsvriendelijke tuin is makkelijk te realiseren. Benieuwd hoe je dit goed kunt inrichten? Wij zetten het voor je op een rij, dus lees snel verder!

Bestrating

Een onderhoudsvriendelijke tuin inrichten kun je doen door te kiezen voor de juiste bestrating. En hierbij hebben we het dus over bestrating waar je niet zoveel omkijken naar hebt, omdat het weinig onderhoud vereist. Kies dus voor tegels van goede kwaliteit. Je zou hierbij kunnen denken aan terrastegels keramisch. Deze tegels zijn gemaakt van goede kwaliteit en vereisen weinig onderhoud. Wil je graag een tuinpad in je tuin aanleggen? Ook hierbij is het goed om te kijken naar wat onderhoudsvriendelijk is. Hierbij zou je kunnen denken aan het kiezen voor waaltjes. Bestrating speelt dus een grote rol in hoe onderhoudsvriendelijk jij jouw tuin maakt. Denk hier dus goed over na!

Kies voor kunstgras

Een onderhoudsvriendelijke tuin inrichten kun je ook doen door te kiezen voor kunstgras. Zeker als jij geen zin hebt om regelmatig gras te maaien, besproeien en te bemesten, kan dit een goede optie zijn. Kunstgras heeft namelijk maar weinig onderhoud nodig. Bovendien is een kunstgras tuin altijd mooi groen, waardoor je er het hele jaar door van kunt genieten. Zeker een aanrader dus als jij graag een onderhoudsvriendelijke tuin wilt realiseren.

De juiste planten kiezen

Als je niet zoveel onderhoud wilt hebben aan jouw tuin, is het ook goed om te kiezen voor de juiste planten. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel in hoeverre jouw tuin onderhoudsvriendelijk. Niet alle planten zijn tenslotte onderhoudsvriendelijk. Sommige planten hebben bijvoorbeeld vaker water nodig dan andere planten. Bovendien zijn sommige planten weer beter bestand tegen slechtere weersomstandigheden dan anderen. Ga hiervoor dus op onderzoek uit en kies planten in jouw tuin waar weinig onderhoud voor is. 

Onkruid goed verwijderen

Onkruid: je gaat er ongetwijfeld mee te maken krijgen in je tuin. Echter hoeft het niet zo te zijn dat je hier regelmatig mee aan de slag moet gaan. Als je onkruid op de juiste manier verwijderd, kun je ervoor zorgen dat het onkruid voor een langere tijd niet terugkeert. En dit is fijn, want dan heb je hier weer even een tijdje geen omkijken naar. Maar hoe verwijder je onkruid op de juiste manier? Onthoud altijd dat het goed is om het onkruid inclusief wortel te verwijderen. Zo krijgt het onkruid namelijk minder de kans om snel te gaan groeien, waardoor je er voorlopig even geen last meer van hebt.

Deze tips kun je in ieder geval in gedachten houden als je van plan bent om jouw tuin onderhoudsvriendelijk in te richten. Het vergt wel even wat aandacht, maar het kan je veel voordelen opleveren. Zo kun jij straks ultiem van jouw tuin genieten, zonder dat je hier veel omkijken naar hebt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
screens Previous post Heb ik passende screens nodig bij mijn nieuwe woning?
Next post 4 gouden tips voor een winterproof interieur!