Read Time:1 Minute, 49 Second

De zomer is voorbij en we gaan ons huis weer klaarmaken voor de winter. Maak hoe doe je dit? wat heb je nodig? In deze blog geven we je een aantal handige tips om jouw interieur winterproof te maken.

Warme voetjes

Niks zo lekker als warme voeten en een zachte ondergrond. Maak daarom zeker in de winter gebruik van een heerlijk vloerkleed. Daarnaast staat het ook leuk, gezellig en vult het de woonkamer op. Je hebt meteen een mooi en bruikbaar stuk decoratie toegevoegd! Wil je nou helemaal een grote slag zijn met een vloerkleed, dan is het verstandig om te kiezen voor een warme kleur.

Houten meubels

Houten meubels geven meteen een winters gevoel. Zeker in combinatie met de juiste accessoires. Let wel op dat het niet te industrieel wordt en probeer de juiste balans te vinden. Kies niet voor een houten tafel met veel reliëf en knoesten, maar bijvoorbeeld voor een ronde houten eettafel met een zachte en gladde uitstraling. Natuurlijk is het wel mooi om de structuur van het hout te blijven zien. Zeker als je van de Scandinavische woonstijl houdt is deze tip super handig.

Let it shine

Als de dagen korter worden is de juiste verlichting in huis zo belangrijk. Dit maakt of breekt de sfeer. Maar wat is “de juiste” verlichting? Dit is zeker afhankelijk van het soort lamp maar nog meer van de lichtbron die je gebruikt. De ene lichtbol geeft veel warmer licht af dan de ander. Voor de koude winterdagen is het mooi om een lichtbron te gebruiken die mooi geel/oranje licht geeft.

Stoffen en kleuren

Een aantal stoffen die in de winter goed tot hun recht komen zijn zachte en aaibare stoffen. Denk dan bijvoorbeeld aan velvet, wol en bouclé. Banken, fauteuils en eetkamerstoelen geven dan extra sfeer en warmte aan je interieur. Of ga voor een gezellige eetkamerbank met een rugleuning bij de eettafel. Super gezellig! Ook zijn deze stoffen prachtig te combineren met de eerdere tip: houten meubels. Wat de kleuren in huis betreft kun je vele kanten op, toch is het mooiste als je kleuren kiest met een zachte en warme ondertoon. Bijvoorbeeld aardetinten, terracotta, taupe en beige.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
onderhoudsvriendelijke tuin Previous post Onderhoudsvriendelijke tuin inrichten? Dat doe je zo!
moodboard Next post Dit zijn 5 interieur tips om knus te wonen