Read Time:2 Minute, 13 Second

Is de voordeur toe aan vervanging of wil je om esthetische redenen een nieuwe deur? Dan kom je voor een hoop keuzes te staan. Er zijn zoveel mogelijkheden! Hieronder vind je daarom een handig stappenplan. Je ontdekt waar je allemaal op zou moeten letten bij het kopen van een nieuwe voordeur. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken en zie je geen belangrijke aandachtspunten over het hoofd. Hoe ziet jouw ideale voordeur eruit?

Stap 1: Kies het juiste formaat

De afmetingen van de nieuwe deur zijn erg belangrijk voor een perfecte match. Neem daarom de tijd om je huidige deur en kozijn nauwkeurig op te meten. Let niet alleen op de hoogte en breedte, maar meet ook de dikte van de deur op. Als je er niet uitkomt, kun je een nieuwe voordeur laten inmeten door een professional.

Stap 2: Bepaal het materiaal

Bepaal welk soort materiaal jouw voorkeur heeft. De materiaalkeuze heeft invloed op de uitstraling van de deur, maar ook op het onderhoud en de levensduur. Een houten deur oogt erg sfeervol, maar heeft veel onderhoud nodig. Een kunststof voordeur is super onderhoudsvriendelijk en blijft jaren mooi. Vergelijk de eigenschappen van diverse materialen en maak zo de beste keuze voor jouw woning.

Stap 3: Kijk naar de U-waarde

Met het oog op duurzaamheid is het goed om te kijken naar de isolatiewaarde van de nieuwe deur. Dit wordt aangegeven als de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van de voordeur. Je kunt de isolatiewaarde van een deur daarnaast nog verbeteren door gewoon glas te vervangen voor isolatieglas of door extra tochtstrips aan te brengen. Het zorgt er allemaal voor dat er minder warmte verloren gaat via de deur. Hierdoor kun je energie besparen en uiteindelijk geld besparen op de energierekening.

Stap 4: Let op de veiligheid

Ook de veiligheid van de deur is een essentieel onderdeel. Kies een voordeur met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zo weet je zeker dat het voldoet aan de belangrijke eisen voor inbraak en veiligheid.

Stap 5: Pas de kleur en stijl aan

Natuurlijk speelt het uiterlijk van je voordeur ook een rol. Kies daarom een kleur die goed aansluit bij de stijl van de woning. Wist je dat je daarnaast de kozijn profielen en hoekverbindingen kunt aanpassen? Met deze kleine aanpassingen kun je de voordeur nog moderner laten ogen of juist een vintage look meegeven.

Stap 6: Kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding

Kijk tot slot naar de prijs van de deur. Er moet een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn. Investeer liever iets meer geld in een hoogwaardig, inbraakwerend en duurzaam product. Je hebt er op de lange termijn profijt van! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Essentiële spullen voor thuiskantoor Previous post Essentiële spullen voor het opzetten van een thuiskantoor
hongaarse punt Next post Ontdek de Tijdloze Elegantie van Hongaarse Punt Vloeren met VloerenBaas