Read Time:4 Minute, 7 Second

Wanneer je een thuiskantoor opzet, is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen te hebben voor een optimale productiviteit en de juiste plek te vinden in huis, het liefst niet in de woonkamer. Als je weet welke essentiële thuiskantoor spullen je nodig hebt, kun je een meer praktische omgeving creëren, vooral nu meer werknemers ervoor kiezen om op afstand te werken. In deze blog geven we een lijst met essentiële thuiskantoor spullen voor jouw thuiswerkruimte en leggen we enkele voordelen uit van het opzetten van een thuiskantoor. Hoewel wat je nodig heeft voor jouw thuiskantoor uiteindelijk afhangt van jouw taken, zijn er enkele items die bijna iedereen kan gebruiken. Hier is een lijst met essentiële thuiskantoor spullen om te overwegen te gebruiken of aan te schaffen.

Ergonomisch of staand bureau

Wanneer je vanuit huis werkt, heb je een ergonomisch werkstation nodig. Zoek een bureau waar je comfortabel het grootste deel van je werk aan kunt doen. Hoewel je een standaard bureau kunt kiezen, kun je met een staand bureau de benen strekken tijdens de werkdag. Zorg ervoor dat het bureau dat je gebruikt voldoende ruimte heeft voor jouw computer, monitor en andere items die je binnen handbereik wil houden.

Bureaustoel

Om voor een bureau te zitten, heb je een comfortabele en ergonomische bureaustoel nodig. Hoewel je kunt kiezen voor een goedkopere optie, is het de moeite waard om te investeren in een kwaliteitsstoel om de rug te beschermen en langdurige blessures te voorkomen. Voordat je een aankoop doet, overweeg om de stoel te testen om te bepalen of hij aan de behoeften voldoet.

Archiefkast

Thuiswerken betekent niet noodzakelijk dat je volledig digitaal bent. Overweeg de aanschaf van een archiefkast als je belangrijke documenten moet opbergen en ordenen. Als je niet veel papierwerk hoeft te bewaren, kies je een map en scan je de rest van de documenten om ze digitaal te bewaren.

Essentiële spullen voor het opzetten van een thuiskantoor

Geschikte verlichting

Afhankelijk van de nabijheid van de werkruimte tot natuurlijk licht, heb je mogelijk een bureaulamp of werklamp nodig. Overweeg om led-lampen te kopen als bureaulamp om oogbelasting en hoofdpijn te voorkomen. Als jouw thuiskantoor niet veel natuurlijk zonlicht heeft, kun je een lamp met een volledig spectrum als bureaulamp kopen. Het geeft je een natuurlijk helder licht om het energieniveau hoog te houden door het natuurlijke daglicht te reproduceren dat door de zon wordt gegenereerd.

Laptopstandaard of ondersteuning tafel

Als je thuis een laptop gebruikt, overweeg dan de aanschaf van een laptopstandaard om deze op het bureau te plaatsen. Het is een redelijk goedkoop apparaat en kan je helpen om het scherm in een comfortabelere hoek te zien. Je wil een draadloos toetsenbord bij deze optie. Als je van plan bent om vanaf verschillende plekken in huis te werken, voor een verandering van omgeving, overweeg dan een draagbare laptopondersteuning tafel die verstelbaar is en gemakkelijk met je mee wordt genomen.

spullen voor het opzetten van een thuiskantoor

USB-stekkerdoos met overspanningsbeveiliging

Voeg een USB-stekkerdoos toe aan je boodschappenlijstje als je meerdere kabels van verschillende apparaten hebt. Deze gadget voegt extra stopcontact ruimte toe, houdt de kabels en snoeren georganiseerd en laat je je telefoon of tablet opladen via USB. Met een overspanningsbeveiliging kun je schade aan verschillende elektronica in je thuiskantoor voorkomen.

Notitieboek en schrijfwaren

Hoewel je altijd aantekeningen kunt maken op een computer of laptop, kan het handig zijn om een notitieboekje in de buurt te hebben als je aantekeningen moet maken. Je hebt de juiste schrijfwaren nodig, zoals een set pennen of speciale markers die comfortabel in de hand aanvoelen terwijl je schrijft. Je kunt ook markeerstiften kopen om bepaalde delen van de aantekeningen of delen van belangrijke werkdocumenten te benadrukken.

Desktop organizer

Koop een bureau-organizer om de schrijfwaren en notitieboekjes in op te bergen en rommel te voorkomen. Je kunt een organizer kiezen met extra ruimte voor oplaadkabels of ingebouwde telefoon standaarden.

Essentiële spullen voor een thuiskantoor

Houding

Om het comfort te verhogen terwijl je het grootste deel van de dag zit, kun je overwegen om een paar items te gebruiken die de houding ondersteunen, zoals een kussen voor drukverlaging of traagschuim voor de stoel of een lumbale steunkussen voor extra ondersteuning van de rug. Een acupressuur- of antivermoeidheidsmat voor sta-bureaus kan ook pijn verminderen en de ondersteuning gedurende de hele dag verbeteren.

Brandwerende kluis

Als je belangrijke of gevoelige documenten hebt, bewaar deze dan in een brandwerende kluis of doos in het thuiskantoor. Je kunt het gebruiken om waardevolle bestanden, dure apparatuur en andere waardevolle spullen op te bergen.

Kalender of planner

Een kalender of planner bij de hand hebben kan je helpen bij de organisatie en het tijdmanagement, omdat je hiermee de verschillende afspraken en deadlines kunt bijhouden. Je kunt een wandkalender ophangen bij het bureau of een digitale of fysieke planner gebruiken.

spullen voor een thuiskantoor

Laserprinter

Afhankelijk van jouw baan heb je mogelijk een betrouwbare multifunctionele laserprinter nodig. Als je deze in jouw thuiskantoor hebt, kun je het gedoe besparen om naar een copyshop te gaan als je prints moet maken of documenten moet scannen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
overkapping aan huis Previous post Onder een luifel van luxe: de ideale kunststof overkapping
nieuwe voordeur Next post Nieuwe voordeur kiezen: praktisch stappenplan