Read Time:3 Minute, 0 Second

Eerder schreven we op nieuwewonen.nl al eens over de natuurlijke badkamer, waarin veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke elementen. Een element wat veelal in natuurlijke badkamers wordt gebruikt maar ook in allerlei andere badkamer stijlen is de natuurstenen wastafel. Natuurstenen wastafels zijn momenteel erg populair en worden in menig moderne badkamer toegepast.

natuurstenen wastafels

foto: www.kaidesign.com

 

Wastafels

Waar men voorheen vaak standaard een witte wastafel in elke badkamer plaatste, is dat tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Er zijn allerlei verschillende kleuren, modellen en materialen beschikbaar voor wastafels. Naast natuurstenen wastafels worden er tegenwoordig bijvoorbeeld ook wastafels van hout vervaardigd. Deze zijn natuurlijk ook prima te combineren met een natuurlijke badkamer. Ook de bevestiging is verschillend, zo worden er kunststof wastafels vervaardigd die direct aan de muur worden bevestigd, maar de natuurstenen wastafels daarentegen worden vaak vrijstaand op een badkamermeubel geplaatst. De mogelijkheden voor een nieuwe wastafel zijn eindeloos. Het leuke van een natuurstenen wastafel is dat ze naast mooi ook uniek zijn.

natuurstenen wastafel

 

Verschillende soorten natuurstenen wastafels

Wastafels van natuursteen worden in allerlei verschillende vormen en uitvoeringen vervaardigd. Daarnaast is ook de soort natuursteen bepalend voor de sfeer en uitstraling van de wastafel. Hieronder hebben we de verschillende soorten natuursteen die worden gebruikt voor wastafels beschreven.

 

Wastafel van travertijn

Travertijn is een type kalksteen dat wordt gewonnen in warme bronnen. Travertijn wordt gevormd door kalk. In deze bronnen komen verschillende materialen zoals takjes en bladeren terecht, welke later verteren en mede zorgen voor de vorming van de kenmerkelijke onregelmatige porien in dit materiaal. Travertijn wordt o.a. gewonnen in landen zoals Mexico en Turkije.

Wastafel van basalt

Basalt ontstaat uit afgekoeld magma en wordt dus gewonnen in gebieden nabij geisers en vulkanen. Basalt heeft een wat korrelig uiterlijk en bestaat uit verschillende kleine kristallen.Basalt is erg stevig materiaal en is meestal zwart van kleur. Basalt wordt vaak gebruikt voor tegels, maar ook natuurstenen wastafels worden van basalt vervaardigd.  

wastafel van basalt

foto: livingroc.co.uk

Wastafel van marmer

De meest bekende vorm van natuurstenen wastafels zijn marmeren wastafels. Marmer bestaat uit gekristalliseerde stenen, die ervoor zorgen dat het materiaal een mooie gloed over zich heen krijgt. Marmer wordt al eeuwen lang gebruikt voor allerlei doeleinden. Zo worden ook luxe vloeren of keukenbladen van marmer vervaardigd. Zelfs in tijden van het Romeinse imperium werden er al marmeren wastafels vervaardigd. Ook in de hedendaagse badkamers ziet men dat er steeds vaker van dit mooie luxueuze materiaal gebruik wordt gemaakt.

Naast de materiaalkeuze, moet men bij het kiezen van een wastafel ook nog kijken naar de vorm en de installatie. Zo heb je vrijhangende wastafels, inbouwwastafels, wastafels met een zuil, hoekwastafels en losse waskommen op een wastafelblad. Daarnaast zie je tegenwoordig ook steeds vaker een dubbele wasbak, zodat man en vrouw tegelijkertijd in de badkamer bij hun eigen wasbak kunnen staan. Let er op wat het meest praktisch is voor in jouw badkamer en natuurlijk ook wat het mooiste is. Een losstaande wastafel van natuursteen geeft een erg mooie luxueuze uitstraling, maar let er wel op of dit ook daadwerkelijk mogelijk is voor in de badkamer en of dit praktisch in het gebruik is. Met een losstaande waskom komt het wastafelblad natuurlijk wel een stuk lager dan bij een inbouwmodel.

Populariteit van de natuurstenen wastafel

Wastafels van natuursteen zijn in allerlei stijlen badkamers prima te combineren. Door het excentrieke en vooral unieke uiterlijk is een natuurstenen wastafel vaak een echte eyecatcher in de badkamer. Natuurlijk zijn natuurstenen wastafels ook nog eens duurzaam in het gebruik, wat ook voor veel mensen een extra motivatie is om zo’n mooie wastafel aan te schaffen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Oosters interieur, veelzijdig en mysterieus
Next post Bereid je voor op de herfst